Savo jėgas golbolo turnyre išbandė ir M. Bilius

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Siemens“ arena visą liepos mėnesį tapo Lietuvos golbolo rinktinės namais – Rio de Žaneiro parolimpinių čempionų komanda čia ruošiasi Europos čempionatui, jau šį rugsėjį vyksiančiame Suomijos mieste Lahti. Lietuvos rinktinė sieks ketvirto čempionės titulo.

Iš sostinės Skroblų gatvėje esančios kuklios salės į „Siemens“ areną persikėlę golbolininkai turėjo įprasti prie kitokios aikštės dangos – parketo, nes dažniausiai žaidžia ant taraflekso.

„Patys pradėjome pokalbį su „Siemens“ arena ir labai džiaugiamės, kad sutiko priimti mus. Mano žiniomis, Europos čempionate Suomijoje vienoje iš salių bus būtent parketo danga. Taigi, mums visas mėnuo treniruočių šioje arenoje bus tikrai labai naudingas“, – pasakojo vienas iš Lietuvos golbolo rinktinės žaidėjų Mindaugas Suchovejus.

Treniruotės – ir pasiruošimo čempionatui etapas, ir pirmasis žingsnis link idėjos „Siemens“ arenoje surengti tarptautinį golbolo turnyrą. Galbūt jau 2018 metais.

„Labai didžiuojamės galėdami prisidėti prie puikius rezultatus rodančios Lietuvos golbolo rinktinės meistriškumo kėlimo, pasiruošimo Europos čempionatui. Mes kalbamės, siekiame bendradarbiauti su Lietuvos parolimpiniu komitetu. Diskutuojame apie įvairias galimybes. Pavyzdžiui, surengti tarptautinio lygio varžybas. Kartu su Lietuvos parolimpiniu komitetu tikimės, kad prie šių mūsų siekių prisidės ir Vilniaus miesto valdžia“, – sakė „Siemens“ arenos direktoriaus pavaduotojas Vitalijus Garbauskas.

Atrodytų, žaidimas paprastas ir lengvas, bet taip nėra.

Sėkme neabejoja

Tarptautinio turnyro „Siemens“ arenoje sėkme neabejoja ir Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius, pats išbandęs jėgas čia įvykusiame draugiškose šešių komandų varžybose.

„Vilnius – mūsų sostinė, todėl būtų labai džiugu, jeigu čia įvyktų toks turnyras. Neabejoju, kad stebėti varžybas Vilniuje susirinktų tikrai daug žmonių“, – įsitikinęs LPOK prezidentas.

M. Biliaus vedama LPOK ekipa draugiškame šešių komandų turnyre iškovojo antrą vietą, tik finale rezultatu 2:3 nusileidusi Lietuvos golbolo rinktinės rėmėjos UAB „Trans.eu Baltic“ komandai „Viktoras ir draugai“. Trečia liko „Cido“ arenos komanda. Turnyre dar varžėsi „Siemens“ arenos ekipa, Vilniaus Vytauto Didžiojo klubas „Lions“, antra „Trans.eu Baltic“ komanda.

„Nieko nematant sunkiausia orientuotis: kur yra vartai? Ką daryti? Kaip mesti? Kur mesti? Žmogus, nematantis visą gyvenimą, manau, yra kažkiek įpratęs. O matančiam orientuotis yra labai sudėtinga. Atrodytų, žaidimas paprastas ir lengvas, bet taip nėra. Kviečiu visus išbandyti šią sporto šaką. Tai tikrai labai įdomu“, – įspūdžiais dalinosi M.Bilius, jau pirmame turnyro mače pelnęs tris įvarčius ir atrėmęs baudinį.

Rugpjūčio 5-6 d. „Siemens“ arenoje įvyks atvirasis Lietuvos golbolo čempionatas, kuriame dalyvaus dvi klubo „Šaltinis“ komandos, taip pat atvyks po dvi ekipas iš Turkijos ir Ukrainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių