„Slibinai“ įveikė 99 kilometrus pajūriu

Slibinais save pristatantys dviračių sporto entuziastai pajūriu nuriedėjo beveik 100 kilometrų. Startavę Būtingėje, prie Lietuvos sienos su Latvija, žygį baigė Nidoje.

"Slibinai" pajudėjo šeštadienio rytą iš Būtingės. Neeiliniam žygiui buvo pasiruošę 40 dviračių sporto entuziastų, tarp kurių – ir buvę, ir esami šios sporto šakos profesionalai bei mėgėjai.

Iš anksto buvo numatyta, kad šeši jaunieji dviratininkai važiuos iki Klaipėdos, nes įveikti visą trasą jiems dar būtų per sudėtinga.

"Važiavome palei jūrą grupe. Tik likus 20 kilometrų iki Nidos pradėjome lenktyniauti, tad ją pasiekėme po vieną ar du", – pasakojo vienas žygio dalyvių Darijus Džervus.

Pasak dviratininko, žygio metu problemų nekilo.

"Oras iki Klaipėdos buvo labai geras. Pliažas pašalęs. Buvo lengva riedėti. Kai persikėlėme į Smiltynę ir šiek tiek pavažiavome, atšilo. Padangos pradėjo smigti į smėlį. Buvo daug sunkiau minti. Prireikė nemažai jėgų", – pasakojo dalyvis.

"Slibinai" 99 kilometrus pajūriu įveikė greičiau, nei tikėjosi. Buvo numatyta, kad Nidą jie pasieks 17–18 val., o ten buvo šiek tiek po 15 val. Trasą baigė visi dalyviai, kurie planavo.

Dviračių sporto entuziastus į žiemišką žygį pajūriu pakvietė dviratininkas, Lietuvos dviračių sporto federacijos viceprezidentas Elijus Čivilis.

Pasak D.Džervaus, "slibinų" žygis organizuojamas kasmet, tačiau jis būdavo privatus. Šiemet leistis į kelionę pajūriu galėjo visi norintieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
monstrai☺...pavydžiu

Anonimas

Anonimas portretas
Jei pasukti reikia kairėn, tai važiuoji ta eismo juosta, kuria reikia :)

Slibinas

Slibinas portretas
Slibinai kur nori ten vaziuoja :D
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių