Su Eurolyga atsisveikino be emocijų

Abi Tel Avive žaidusios komandos atliko pareigą. „Maccabi“ nugalėjo „Žalgirį“ ir užėmė pirmąją vietą F grupėje, Kauno komanda, nelabai ir tikėjusi kitokia baigtimi, galėjo eksperimentuoti.

Abi komandos rungtynes pradėjo būdamos skirtingų nuotaikų. Žalgiriečiai jau prieš savaitę atsisveikino su viltimis prasibrauti į kitą etapą, o Tel Avivo krepšininkų stimulu tapo pirmoji vieta F grupėje. Ši pozicija „Maccabi“ ekipai ketvirtfinalyje padėjo išvengti į Eurolygos čempionų titulą nusitaikiusių Maskvos CSKA krepšininkų.

„Maccabi“ turėjo psichologinį pranašumą, nes jie dar turėjo dėl ko kautis. O mūsų ryžtas dingo po pralaimėjimo „Olympiacos“ komandai praėjusią savaitę. Varžovai rinko lengvus taškus greitomis atakomis ir gerai pataikė iš tolimos distancijos. Taip jie susikrovė pranašumą, o mes negalėjome priartėti“, – kalbėjo kauniečių gynėjas Marko Popovičius.
Pirmoje rungtynių pusėje „Žalgiris“ dar bandė kibti į atlapus varžovams. Po DeJuano Collinso dvitaškio kauniečiai atsidūrė priekyje 14:12. Tačiau netrukus aikštės šeimininkai susigrąžino persvarą ir po įspūdingo tolimo Yotamo Halperino tritaškio paskutinę pirmo kėlinio sekundę jie pirmavo 24:20.
Antrajame ketvirtyje abi komandos žaidė tarsi ant sūpuoklių. Klubams apsikeitus sėkmingomis atkarpomis 10:0, „Žalgirio“ deficitas buvo tik 3 taškai. Vis dėlto paskutinis žodis prieš pertrauką vėl priklausė Y.Halperinui, kurio dar vienas tritaškis atitolino šeimininkus nuo varžovų (42:35).

Žudė tikslūs tritaškiai

Likę du kėliniai neatnešė nieko gero Rimanto Grigo auklėtiniams. Trečiojo ketvirčio viduryje jie pralaimėjo atkarpą 0:12 (56:40) ir „Maccabi“ ėmė tvirtai diktuoti savo sąlygas. Sužaidus porą minučių paskutiniame kėlinyje žalgiriečiams pavyko šiek tiek priartėti (51:60), tačiau tuomet Derrickas Sharpas prisiminė, už ką Lietuvoje jam buvo suteikta „žudiko“ pravardė. Per porą minučių gynėjas sumetė tris tritaškius ir jo komanda susigrąžino saugią persvarą (71:57).
„Tai buvo puiki pergalė ir esame laimingi iškovoję pirmąją vietą grupėje. Sirgaliai mus spaudė visą sezoną ir jie yra viena priežasčių, kad kitame etape turėsime aikštės pranašumą. „Žalgiris“ žaidė atsipalaidavęs, tad nebuvo lengva kovoti. Tačiau padarėme geriausia, ką galėjome. Taiklus tritaškis nuo vidurio linijos pirmo kėlinio pabaigoje mus tarsi pakėlė ant sparnų, bet vis dėlto pergalė pareikalavo pastangų“, – kalbėjo 17 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikęs Y.Halperinas.

Tikisi žaisti Madride

„Žalgirio“ treneriai šįkart bent po 10 minučių leido pažaisti visiems žaidėjams, rungtynes pradėjo kitokiu nei įprastai starto penketu. Buvo akivaizdu, kad žalgiriečiai jau rengiasi ateities kovoms.
„Noriu pasveikinti „Maccabi“ komandą su pergale. Jie nusipelnė būti tarp aštuonių stipriausių ekipų Eurolygoje. Manau, Tel Avivo krepšininkai turi šansą laimėti Eurolygą, nes jie labai gerai ginasi“, – po rungtynių gyrė varžovus „Žalgirio“ vyriausiasis treneris R.Grigas.
O „Maccabi“ strategas Zvi Sherfas apie dvikovą su „Žalgiriu“ kalbėjo mažai – visos trenerio mintys sutelktos į ketvirtfinalio seriją su Barselonos krepšininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių