Šventojoje vyks „Vikingų“ laivų varžybos

  • Teksto dydis:

Jau tapo tradicija vasarą Šventojoje praturtinti „Vikingų“ laivų varžybomis, kuriose savo jėgas gali išmėginti kiekvienas to pageidaujantis pilnametis. Tereikia suburti komandą bei užregistruoti, ir tai padaryti galima jau šiandien – pradedama dalyvių registracija.

Linksmos ir dinamiškos stilizuotų „Vikingų“ laivų varžybos Šventosios upe Šventojoje vyks birželio 24 d. Norintieji išbandyti savo jėgas šioje atraktyvioje rungtyje kviečiami suskubti – burti komandą bei užregistruoti ją iki birželio 17 d. imtinai. Registracija jau paskelbta, ji vykdoma el. paštu info@birštononemunas.lt.

Šias varžybas, kaip ir kasmet, organizuoja sporto klubas „Birštono Nemunas“. Pasak vieno iš pagrindinių šios sportinės atrakcijos organizatorių Dariaus Girto, jau tradicija Šventojoje tapusios „Vikingų“ laivų varžybos neabejotinai suteiks daug azarto ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams.

Kiekvieną komandą turi sudaryti dešimt narių – aštuoni irkluotojai, vairininkas bei būgnininkas. Šventosios upe komandos pasroviui turės įveikti pusės kilometro ilgio trasą – nuo Beždžionių tilto iki vadinamojo „Energetiko“ tiltelio. Tarpusavy vienu metu varžysis po dvi komandas. Rungtis, neabejojama, neprailgs nei sportininkams, nei žiūrovams, kadangi paprastai ši trasa įveikiama per keliolika minučių. 

D. Girtas atkreipė dėmesį, kad šioje rungtyje svarbiausia – ne irkluotojų fizinė jėga, o darniai dirbanti komanda bei tinkamai pasirinkta taktika. Neretai šiose varžybose pergalę lemia ne greitis, o puikiai dirbantis vairininkas ar tinkamai ritmą irkluotojams mušantis būgnininkas.

„Tai yra varžybos, skirtos ne profesionalams, o mėgėjams. Todėl varžybų išvakarėse, birželio 23 d., vyks būsimų dalyvių apmokymai – profesionalūs instruktoriai pamokys, kaip reikia įsėsti į laivą, kaip irkluoti, kad sportininkai pasiektų kuo geresnių rezultatų. Tokios treniruotės truks tris valandas. Kviečiame aktyviai dalyvauti visus sporto mėgėjus, o ypač – įstaigų bei organizacijų komandas“, – sakė D. Girtas.

Reikiamomis priemonėmis – „vikingų“ valtimis, būgnais, liemenėmis dalyvius aprūpins sporto klubas „Birštono Nemunas“. Dalyviams tereikia pasirūpinti savo komandos vėliava, apranga ir šūkiu. Startinis „vikingų“ varžybų mokestis – 10 eurų kiekvienam dalyviui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

turėtų

turėtų portretas
Dragūnai paimti....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių