Tarptautinės tinklinio kovos Garliavoje abejingų nepalieka

„Garliaviškiai tikrai mėgsta tinklinį. Gal net labiau nei krepšinį ar rankinį“, - šypsojosi Lietuvos tinklinio rinktinių vadovas Vidas Makauskas. Kauno rajone vykstantis tarptautinis turnyras „Lithuania Open“ sulaukė nemenko žiūrovų susidomėjimo.

„Rankininkai skundėsi, kad pas mus žiūrovų daugiau nei jų varžybose. Buvo užsukęs moterų krepšinio treneris Linas Šalkus. Jis taip pat pažymėjo, kad krepšinio rungtynėse tiek sirgalių retai būna. Mums tai didelis komplimentas ir ženklas, kad kauniečiai išsiilgo tinklinio varžybų“, - portalui sakė V.Makauskas.

Lietuvos tinklinio federacijos pirmą kartą istorijoje surengtame tarptautiniame nacionalinių tinklinio rinktinių turnyre šeštadienį šeimininkų atstovams sekėsi skirtingai. Moterų rinktinė, pirmąją dieną, penktadienį, 3:0 sutriuškinusi Gruzijos atstoves, šeštadienį 0:3 (18:25, 23:25, 14:25) nusileido Švedijos ekipai.

„Rezultatai šiose varžybose nėra pats svarbiausias dalykas, - pabrėžė šalies rinktinių vadovas. – Kur kas svarbiau – pasitikrinti jaunimą, kuris turėtų įsilieti į nacionalinę komandą. Ir tokių gabių žaidėjų pastebime ne vieną. Tarkime, moterų rinktinei neatstovauja 4 ar 5 pagrindinės tinklininkės, tačiau jas pakeitusios jaunos žaidėjos demonstruoja didžiulį norą įsitvirtinti mūsų komandoje“.

Lietuvos moterų rinktinės trenerė Daiva Simokaitienė pralaimėjimo švedėms taip pat nesureikšmino. Vis dėlto ji neslėpė nepasitenkinimo savo auklėtinių pasirodymu šeštadienį.

„Mūsų žaidimas buvo labai nestabilus ir banguotas. Gerai įveikdavome tam tikras atkarpas ir sustodavome. Šiandien švedės itin aštriai paduodavo kamuolius ir mes nesusitvarkėme su priėmimu. Varžovės buvo gerai išstudijavę mūsų žaidimą, žaidė protingai, žinojo, į ką ir kaip paduoti kamuolį. Rinktinės lyderės taip pat neblizgėjo puolime ir nepelnydavo taškų ten, kur juos turėjo pelnyti. Apskritai darėme labai daug klaidų“, - dėstė D.Simokaitienė.

„Žaidėme kur kas geriau ir tiksliau, nei vakar prieš danes. Ypač gerai sekėsi paduoti kamuolius, kur kas mažiau klydome. Lietuvos rinktinėje matau daug gerų, techniškų žaidėjų, bet kol kas tarp jų trūksta ryšio. Merginos akivaizdžiai nesusižaidusios, be to, po nesėkmingai sužaistos atkarpos iškart nuleidžia rankas, užuot kovojusios toliau“, - aiškino Švedijos rinktinės trenerė Tina Celinder Nygren.

Prieš paskutinę turnyro dieną moterų grupėje pirmauja danės, turinčios 2 pergales. Po 1 pergalę - Švedijos ir Lietuvos rinktinių sąskaitoje. Gruzijos atstovės patyrė 2 pralaimėjimus. Sekmadienį 13.30 val. Garliavos sporto centre lietuvių laukia svarbios rungtynės su danėmis, kurios dar gali pakeisti komandų rikiuotę.

Tuo tarpu vyrų rinktinė antrą dieną iš eilės 3:0 (25:12, 25:19, 25:20) palaužė Gruzijos ekipą.

„Man didelė garbė ir išsipildžiusi vaikystės svajonė būti pakviestam į Lietuvos vyrų rinktinę. Tai yra didelis įvykis mano gyvenime. Juo smagiau, kad su dalimi žaidėjų esu pažįstamas nuo pat vaikystės, kartu augęs arba sportavęs. Žinoma, šiame turnyre norėtųsi aukštesnio lygio varžovų, tačiau pats rinktinės subūrimas ir galimybė visiems drauge treniruotis bei žaisti mums yra labai svarbi“, - po rungtynių kalbėjo Olandijoje rungtyniaujantis tinklininkas Radoslavas Adamovičius.

Vyrų ekipa sekmadienį Garliavoje 11.30 val. vėl išmėgins jėgas su Gruzijos komanda, o 9.30 val. žais Švedijos ir Gruzijos moterų rinktinės.


Šiame straipsnyje: TinklinisGarliavaturnyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Janis

Janis portretas
Džiugu ,kad tinklinis atsigauna ir populiarėja ! Sėkmės !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių