Tarptautiniame vandensvydžio turnyre Lietuvos rinktinė – trečia

  • Teksto dydis:

Besiruošdama Europos čempionato atrankos varžyboms Lietuvos nacionalinė rinktinė dalyvavo tarptautiniame turnyre Lenkijoje. 

Kartu su lietuviais turnyre varžėsi Moldovos, Lenkijos ir Ukrainos rinktinės taipogi besiruošiančios Europos čempionatui. Lietuvos rinktinė buvo suformuota iš Vilniaus, Kauno ir Alytaus vandensvydininkų. Rinktinę sustiprino  Londone žaidžiantis Tautvydas Šimanskas, Lenkijoje rungtyniaujantis Janas Bakulo ir Ispanijoje žaidžiantis Rimantas Jakutis.

Lietuviai, treniruojami Nerijaus Papaurėlio ir Tadeuš Pašuk, pirmą varžybų dieną susitiko su Ukrainos komanda ir nusileido jai rezultatu 8-14  /2-6,4-2,1-2,1-4/. Įvarčius pelnė J.Bakulo 5, A.Sugoniak, R. Jakutis ir E.Sutkus po 1. Lenkija nesunkiai įveikė Moldovą rezultatu 19-12.

Kitos dienos rungtynėse mūsų rinktinė žaidė su Lenkijos ekipa ir taip pat patyrė pralaimėjimą 10-15 /3-2,3-5,3-5,1-3/. Įvarčius pelnė J.Bakulo 5, A.Sugoniak 3, E.Sutkus ir P.Vadvilavičius po 1. Kitose rungtynėse Ukraina įveikė Moldovą 12-6.

Antrosios šeštadienio rungtynės Lenkijai buvo nesėkmingos, nusileista Ukrainai 10-12, o Lietuvos rinktinei buvo sėkmingos - nugalėta Moldovos ekipa rezultatu 10-3 /1-0,5-3,2-0,2-0/. Įvarčius pelnė J.Goštautas 3, J.Bakulo, A.Sugoniak po 2, D.Brekys, E.Sutkus ir M.Pelakauskas po 1.

Tad sekmadienį mažajam finale dėl trečios vietos susitiko Lietuva ir Moldova, o super finale, dėl nugalėtojų titulo, varžėsi varžybų šeimininkai Lenkija su Ukraina.

Lietuva po itin atkaklios kovos, /pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis 9-9/ bei po baudinių serijos, nugalėjo Moldovos komandą rezultatu 14-13 /3-0,3-3,3-3,0-3/ ir šiame turnyre užėmė trečiąją vietą. Įvarčius pelnė J.Bakulo ir A. Sugoniak po 5, M.Pelakauskas 2, E.Sutkus ir Goštautas po 1.

Varžybų nugalėtojais tapo Ukrainos rinktinė 13-5 nugalėjusi Lenkijos rinktinę.

Lietuvos rinktinė sekančią savaitę dar turės mokomąją treniruočių stovyklą, po kurios išvyks į Europos čempionato atrankos varžybas Turkijoje (Stambule), kur jos laukia nelengvos kovos su pajėgiomis Turkijos, Vokietijos ir Baltarusijos rinktinėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių