Teisėjus nušvilpė patys šokėjai

Teisėjų verdiktas, kad Europos Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionu tapo vokiečių klubas „Gruen-Gold-Club“, žemiau savęs palikęs „Žuvėdrą“, sulaukė kategoriško įvertinimo.

Iš tokio teisėjų verdikto Esene (Vokietija) vykusiame Europos čempionate buvo atvirai šaipomasi. Vieni švilpė, kiti ironiškai šypsojosi, tarp jų – ir tie šokėjai, kurie nepretendavo į nugalėtojų karūną, todėl viską galėjo vertinti objektyviai.

p>Lietuvos sportinių šokių federacijos (LDSF) generalinė sekretorė Vida Kanišauskienė nė trupučio neabejojo – Klaipėdos „Žuvėdros“ šokėjai idealiai atliko naują programą „Džeimsas Bondas“. Net vokiečių žiūrovai lietuviams plojo atsistoję.
V.Kanišauskienė įsitikinusi, kad klaipėdiečiai finale nepadarė nė menkiausios klaidelės: „Lietuviai šoko it ant sparnų. Naujai programai buvo nuostabiai parinkti kostiumai.“

„Žuvėdra“ tikėjo pergale

Praėjusių metų čempionams Brėmeno „Gruen-Gold-Club“ šokėjams už seniai šokamą „Rocky“ šokį penki teisėjai iš septynių skyrė pirmąją vietą.
Lietuviai tokios malonės sulaukė iš dviejų arbitrų. Aukščiausią įvertinimą skyrė Rusijos ir Lietuvos teisėjai. Vokietijos, Čekijos, Belgijos ir Anglijos teisuoliai skyrė antrąją vietą, o austras – trečiąją poziciją.
Trečiąją vietą užėmė kita vokiečių komanda – Brėmerhafeno TSG (Vokietija) šokėjai, šokę irgi jau truputį atsibodusį „Christina Aguilera“ šokį.
Iki paskutinių čempionų paskelbimo sekundžių „Žuvėdros“ šokėjai tikėjo, kad jie bus paskelbti geriausiais. O kai buvo pranešta, jog čempionai – vokiečiai, švilpė ne klaipėdiečiai, o kitų komandų, kurioms šis titulas kol kas nepasiekiamas, šokėjai.
Tokie rezultatai gerokai sugadino ūpą mūsų ekipos vadovams. „Idzelevičiai įdėjo tiek triūso, gerai parengė šokėjus, – apmaudo neslėpė sekretorė. – Reikia tik stebėtis, kad po tokių teisėjų antausių jie nenuleidžia rankų.“
„Žuvėdra“ Europos čempionato auksą buvo iškovojusi šešis kartus: 1999, 2001, 2003–2006 m. Gausybę kartų lietuviai kopė ant antrojo ir trečiojo prizininkų pakylos laiptelių.

Mėgino palaikyti savus

Puikiai pasirodė ir į finalą pateko antroji „Žuvėdros“ komanda. Ji, toliau demonstruodama seną pirmosios komandos kompoziciją „Brazilija“, finaliniame septintuke užėmė penktąją vietą. Dėl šios klaipėdiečių vietos niekas net nešnipštelėjo – visi septyni teisėjai „Žuvėdros“ dubleriams skyrė šią vietą.
Ketvirti liko rusai iš tolimojo Sibiro. Tiumenės „Vera“ komandai skirdamas antrąją vietą Rusijos teisėjas pasielgė pernelyg drąsiai, o vienas iš arbitrų buvo negailestingas – rusus įvertino mažiausiu balu.
Šešti liko austrai – Cvelfaksingo HSV, septinti – baltarusiai – Minsko „Mara“.
Iš viso Europos pirmenybėse dalyvavo 20 kolektyvų iš 12 šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių