Tokijas pristatė vyšnios žiedo formos olimpinį deglą

  • Teksto dydis:

2020 metų Tokijo olimpiados organizatoriai trečiadienį pristatė vyšnios žiedo formos olimpinį deglą, miestui rengiantis artimiausiomis dienomis prasidėsiančiam garsiajam žydėjimo sezonui.

Viršutinė olimpinio deglo dalis yra tradicinės sakuros emblemos formos. Deglas pagamintas naudojantis ta pačia modernia technologija, kaip ir gaminant Japonijos greituosius traukinius, sakė organizatoriai.

Blizgiam rausvojo aukso spalvos deglui, kuris yra 71 cm ilgio ir sveria 1,2 kg, panaudotos statybinės aliuminio atliekos iš laikinų būstų, pastatytų per 2011 metų žemės drebėjimą ir cunamį nukentėjusiems žmonėms.

„Mane įkvėpė... nelaimės rajone (Fukušimoje) vaikų nupiešti vyšnių žiedai“, – žurnalistams sakė tarptautiniu mastu žinomas dizaineris Tokujinas Yoshioka (Tokudžinas Jošioka).

Fukušima buvo pasirinkta kaip olimpinio deglo nešimo maršruto pradžios taškas.

Deglas turi būti pradėtas nešti 2020 metų kovo 26 dieną. Jis bus nešamas į pietus, į subtropinę Okinavos salą, kur prasidėjo 1964 metų Tokijo olimpiados deglo nešimas, o tada – vėl į šiaurę ir sostinę pasieks liepos 10-ąją.

Dizaineris pridūrė, jog deglas suprojektuotas taip, kad ugnis neužgestų net per taifūnų sezoną.

2011 metų kovą stipraus žemės drebėjimo išprovokuotas cunamis pražudė maždaug 18 tūkst. žmonių ir užliejo Fukušimos atominę elektrinę. Išsilydžius jos reaktoriams kilo viena didžiausių pasaulyje branduolinių katastrofų po Černobylio.

Daugiau kaip 50 tūkst. žmonių dar negrįžo į gimtuosius miestelius.

Japonija 2020-ųjų žaidynes vadina „atstatymo olimpiada“ ir nori pade



NAUJAUSI KOMENTARAI

greta

greta portretas
nors bus ka žėti per telika
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių