Trikovės čempionate dalyvavo kariai ir pasieniečiai

Savaitgalį Kačėnų kaime, Šalčininkų rajone, vyko Lietuvos trikovės čempionatas, kuriame be profesionalių sportininkų dalyvavo ir Krašto apsaugos savanoriai bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovai, o taip pat svečiai iš Latvijos ir Estijos.

Po kelerių metų pertraukos vėl surengtos trikovės varžybos. Dvi dienas patys mažiausi ir vyresnieji varžybų dalyviai varžėsi dėl Lietuvos čempionų taurės.

„Renginys buvo planuotas prieš metus, buvo nuspręsta Lietuvos žirginio sporto federacijoje pabandyti atnaujinti šitą rungti būtent trikovės rungtį, kuri Lietuvoje truputėlį merdėjo“, – sakė varžybų organizatorius Gražvydas Dzindzelieta.

Renginio metu buvo galima išvysti ne tik žirgų sporto entuziastus, bet ir Lietuvos kariuomenės ginkluotę, tarnybinius šunis, specialią ekipuotę.

„Norime suartėti su Šalčininkų krašto žmonėmis, leisti sužinoti, kas tai yra kariuomenė, kokie tarnybos būdai Lietuvos kariuomenėje – kuo skiriasi šauktinis nuo kario savanorio. Taip pat kolegos iš Valstybinės sienos apsaugos tarnybos pristato savo veiklą, ką jie gero daro“, – pasakojo Krašto apsaugos savanorių pajėgų G9 skyriaus viršininkas kapitonas Darius Toleikis.

Renginyje dalyvavęs Lietuvos olimpietis bei karys savanoris Justinas Kinderis sako savo pavyzdžiu norįs pakviesti kuo daugiau žmonių rinktis savanoriškąją karinę tarnybą.

„Man buvo toks kaip idealas, aš kaip matydavau žmones, atstovaujančius Lietuvai, ir kai aš dar galiu savo sportu motyvuoti kitus žmones. Galbūt visi galvoja, kad savanoriai yra tik tie, kurie turi neįvykdytų darbų, tai mano tikslas buvo motyvuoti kitus ir aš tikiuosi, kad man tai sėkmingai sekasi daryti“, – kalbėjo Lietuvos olimpietis, karys savanoris J. Kinderis.

Žiūrovai džiaugėsi geru oru, proga išvysti, anot jų, per mažai dėmesio sulaukiančia sporto šaka, kiti – galimybe susipažinti su karių veikla ar net pašaudyti.

Organizatoriai planuoja kitais metais surengti tarptautinį trikovės čempionatą.


Šiame straipsnyje: trikovėJustinas Kinderis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių