Trims Rusijos atletams leista dalyvauti tarptautinėse varžybose

  • Teksto dydis:

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) ketvirtadienį trims Rusijos atletams uždegė žalią šviesą dalyvauti tarptautinėse varžybose po neutralia vėliava.

Šuolininkė su kartimi Anželika Sidorova, sprinterė Kristina Sivkova ir kūjo metikas Oleksijus Sokirskis atitiko „ypatingus tinkamumo kriterijus“, kad galėtų dalyvauti tarptautinėse varžybose kaip neutralūs atletai, paskelbė IAAF paskutinę registracijos į kovo 3–5 dienomis Belgrade vyksiantį Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatą dieną.

Šie trys atletai prisijungs prie anksčiau leidimą dalyvauti varžybose gavusių šuolininkės į tolį Darjos Klišinos ir vidutinių nuotolių bėgikės Julijos Stepanovos, kuri anksčiau buvo dvejiem metams diskvalifikuota už draudžiamų preparatų vartojimą ir papasakojo pasauliui apie Rusijoje klestinčią dopingo vartojimo sistemą.

Rusijos lengvosios atletikos federacija (RusAF) dėl valstybės palaikomos dopingo vartojimo schemos lieka suspenduota, tačiau atskiriems atletams leidžiama dalyvauti varžybose kaip neutraliems sportininkams, jei patvirtinama, kad jie nevartoja draudžiamų preparatų.

„Jų dalyvavimas tarptautinėse varžybose neutralių atletų statusu tebėra atskiro atleto ir tų varžybų organizatoriaus sutikimo reikalas, pagal tų varžybų taisykles“, – rašoma IAAF pareiškime.

IAAF gavo iš viso 48 paraiškas iš Rusijos atletų, iš kurių 28 pritarė RusAF. Šešios paraiškos buvo atmestos, o likusios, „daugelis kurių yra dėl vėliau šiais metais vyksiančių varžybų, šiuo metu yra svarstomos“, priduriama pareiškime.

„Paraiškų dėl dalyvavimo tarptautinėse varžybose neutralių atletų statusu procesu siekiama paremti visų švarių atletų, įskaitant Rusijos sportininkus, kuriuos pavedė jų nacionalinė sistema, viltis bei siekius“, – sakė IAAF prezidentas Sebastianas Coe (Sebastianas Kou).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių