„Utenio“ treniruotėse – ir vaikai, ir tėvai

  • Teksto dydis:

Kol jaunieji Utenos futbolininkai gainios kamuolį stadione, jų tėvus „Utenio“ klubas kviečia taip pat aktyviai leisti laiką.

Jau nuo balandžio 18 d. du kartus per savaitę – pirmadieniais ir trečiadieniais – „Utenis“ kartu su Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru kviečia savo auklėtinių tėvus sportuoti, kol jų atžalos treniruosis.

Pirmadieniais Vyžuonos parke (už MAXIMA XX prekybos centro, Aušros g. 78) vyks šiaurietiškojo ėjimo pamokos, o trečiadieniais „Utenio“ kineziterapeutas Aurimas Tilindis ves „Utenio“ stadione mankštas. Kartą per mėnesį „Utenis“ pakvies tėvus į dviračių žygį po Utenos apylinkes. Taigi visi drauge ne tik smagiai pasivažinės, bet ir geriau pažins savo rajoną.

Vis labiau Lietuvoje populiarėjantis šiaurietiškasis ėjimas pasirinktas neatsitiktinai. Tai viena iš fizinių veiklų, kuri nereikalaujanti didelių fizinių pastagų ir prieinama kiekvienam.

Per mankštas „Utenio“ kineziterapeutas pasiūlys įvairių tipų pratimų – ves kalistenikos, funkcinio mobilumo treniruotes, parodys tempimo pratimų.

Kalistenika – treniruočių rūšis, kur naudojamas savo kūno svoris. Šio tipo treniruotės padeda taisyti kasdieninių priverstinių padėčių daromą žalą, taip pat gerina kūno kontrolę, didina jėgą bei dailina kūno linijas.

Funkcinės mobilumo treniruotės gerina mobilumą esant judesio sutrikimui ar tiesiog lavina natūralius judesius, kurie gali būti apsunkinti dėl kasdieninių darbų rutinos ir priverstinių padėčių.

Tempimo pratimai skirti raumenų poilsiui. Reguliariai atliekant šiuos pratimus, gerinamas raumenų elastingumas, didėja raumens ištvermė bei jėga, taip pat mažėja rizika patirti tokias traumas, kaip raumens plyšimas, patempimas.

„Norime, kad žmonės mankštintųsi ne tik trečiadieniais. Todėl parodysime tam tikrus pratimus, kad juos būtų galima atlikti kiekvieną dieną. Visi žinome, kad fizinio aktyvumo situacija Lietuvoje bloga, gyvenimo ritmas toks, kad žmonės mažai juda. Todėl norime išjudinti rajono žmones“, - apie iniciatyvos atsiradimą pasakojo klubo direktorius Artūras Gimžauskas.

„Utenio“ klubas į treniruotes kviečia ne tik akademijos auklėtinių tėvelius, bet ir miestiečius. Šiaurietiško ėjimo pamokos ir mankštos vyks nuo 17.30 val. Per šiaurietiško ėjimo pamokas inventoriumi pasirūpins Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, o mankštoms reikalingais kilimėliais - „Utenio“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių