V. Vasilenka apie paskirstytą sporto finansavimą Kaune: absurdas tęsiasi

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba, patvirtinusi sporto organizacijų projektų finansavimą 2015 metais, sukėlė daug klausimų. Ne vienas klubas, ne viena sporto šaka taip ir nesupranta elementarios lėšų skirstymo logikos.

Ilgametis Kauno regbio klubo "Ąžuolas" vadovas Vytautas Vasilenka įsitikinęs, kad skirstant lėšas sporto organizacijų projektams Kaune trūksta skaidrumo bei aiškių kriterijų.

"Aiškių kriterijų nebuvimas skatina pyktis sporto šakas tarpusavyje, įvelia daug bereikalingos konfrontacijos ir pykčių. Tuo tarpu skirstytojams taip lengviau, nes turint kriterijus reiktų dirbti vertinant, analizuojant, o dar blogiau, galbūt reiktų skirti daugiau lėšų tam, kas nėra palankus jiems", - svarsto V. Vasilenka.

Akivaizdu, kad sporto bendruomenė tiesiog nori aiškumo ir deramos pagarbos jų atžvilgiu. "Dirbi, atiduodi visą širdį sportui, nemiegi naktimis, savaitgaliais vyksti į varžybas, be paliovos renki vaikus į klubą, esi jiems tarsi tėvas, o štai ateina tarnautojas ir nieko absoliučiai nesuprasdamas paima ir nurėžia finansavimą. Jis įsivaizduoja esantis valdininkas, vien todėl, kad jo reklaminė kompanija buvo gera rinkimų metu? O jis juk tiesiog yra paprastas tarnautojas, kuris turi dirbti miesto bei šalies labui", - piktinasi V. Vasilenka.

Pasak pranešimo, Kauno regbio klubo "Ąžuolas" nuolat yra tarp stipriausiųjų ekipų ne tik šalyje, bet ir Pabaltijo regione, tačiau dėmesio bei finansavimo dėl to nepadidėja. 2015 metams numatyta jam skirti 7022 eurus iš Kauno miesto biudžeto. Ar pakaks šių lėšų bent už autobusus sumokėti, juk bus dalyvaujama Lietuvos, Pabaltijo regbio čempionatuose, taurės varžybose visose įmanomose amžiaus grupėse? Kaip išgyventi klubui, kurį savo antrais namais laiko šimtai vaikų? Su šiais klausimais tenka susidurti ne tik "Ąžuolui".

"Štai pažvelkime į faktus. Vieni gauna daugiau, kiti mažiau, bet pagal kokius kriterijus. Akivaizdu, kad patys skirstytojai nesuvokia ką daro, o objektyvių kriterijų tiesiog nėra. Pasvarstykime, kiek klubinių komandų pasiektų aukštumas Europoje, jeigu savivaldybė jai skirtų 1 mln. eurų kiekvienais metais. Aš net neabejoju, kad ne tik mūsų regbio klubas "Ąžuolas" žaistų Europos elite, bet atgytų ir rankinio, futbolo, tinklinio ar kitų sporto šakų klubai. Apie Lietuvą būtų girdima gal netgi labiau nei dabar jau vien todėl, kad regbis, futbolas, rankinis yra vienos populiariausių sporto šakų Senajame žemyne ir ženkliai lenkia krepšinio populiarumo rodiklius", - prognozuoja V. Vasilenka, norintis, kad teisybės ir objektyvumo skirstant lėšas būtų daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kirtis

kirtis portretas
pats isvijo vaikus is sales, kuria jie patys susiremontavo.regbis svarbiau uz viska!

oi dūda

oi dūda portretas
Ko Vasilenka verki dabar tik dėl sporto - tik savi marškiniai arčiausiai kūno??? Juk Kaune per dvi kadencijas tik ir tebuvo daroma - kas man esančiam prie lovio svarbu, kur savi pastatyti prie imonėlių, organizacijų vairo , ten ir plaukia valdiški pinigai, ten ir kiršinama, konkuruojama su kitais, juos žlugdant ir neduodant jiems finansavimo. Tas vyksta ne tik sporte, tas vyksta ir socialinėj veikloj (ypač!!!) tiek kultūros ir švietimo projektuose. Karoče - visur Kaune.

Zebiedijus

Zebiedijus portretas
Reikia tiem sportsmenam nieko neduoti, tegul visi sportuoja savo malonumui.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių