Valdyti „Girstutį“ pretenduoja Klaipėdos arena ir „Sporto infrastruktūra“

Atnaujinto Kauno kultūros ir sporto centro su moderniausiu Lietuvoje baseinu „Girstutis“ pramogų dalį pretenduoja valdyti Klaipėdos areną „Švyturys“ valdančių bendrovių Klaipėdos arena ir „Sporto infrastruktūra“ konsorciumas. Derybas dėl sutarties sąlygų įmonės ir Kauno valdžia turėtų baigti balandį.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis BNS sakė, jog derybų su konkurso laimėtoju rezultatas turėtų paaiškėti balandžio viduryje, tada pasiūlymas bus svarstomas miesto taryboje.

„Iš dviejų kandidatų pasirinkome vieną ir šiuo metu vyksta derybos. Konsorciumas užėmė pirmą vietą, todėl su jais ir deramės“, - teigė D.Ratkelis.

Konkurse taip pat dalyvavo viešoji įstaiga „Kauno virpstas“. Prieš tai 3 kartus skelbti „Girstučio“ valdytojo konkursai baigėsi be rezultatų - norinčiųjų investuoti į šį objektą ir jį valdyti neatsirado, todėl savivaldybė jam valdyti įkūrė biudžetinę įstaigą Kauno plaukimo centras.

Jeigu koncesininkas nebūtų pasirinktas, Verslo paramos agentūra reikalautų grąžinti 1,44 mln. eurų, kurie iš Europos Sąjungos (ES) fondų buvo skirti baseino rekonstrukcijai.

Rūmų rekonstrukcija buvo finansuojama Kauno miesto ir valstybės biudžetų ir ES lėšomis. Bendra projekto vertė - 20,7 mln. litų (5,99 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių