Vandens baimę įveikęs P. Strazdas Lietuvoje šiuo metu neturi sau lygių

Paradoksas, tačiau vaikystėje vandens kaip velnias kryžiaus bijojęs Povilas Strazdas, dabar yra tituluojamas vienu perspektyviausiu Lietuvos plaukiku. Nuo vandens sporto jo nenusuko ir anksčiau išbandyti karate bei šachmatai.

Pastaruoju sportu nemažai laiko užsiėmęs Povilas tikina, jog jam šachmatai davė realios naudos plaukime, kur galvoti bent kelis ėjimus į priekį taip pat būtina.

"Jeigu ilgą nuotolį pradėsi plaukti greičiau, nei reikia, tai nebeužteks jėgų finišui. Sprinteriams taip pat būtina atlikti viską tobulai - tiek startuoti, tiek atsispirti nuo sienelės. Neturėdamas galvos ant pečių plaukime nieko nepasieksi", - teigė P.Strazdas.

Ištvermė ir neišsiskiriantis Povilo ūgis trenerei Irenai Jurevič nepaliko jokio kito pasirinkimo, kaip tik jaunuolį pratinti plaukti ilgus atstumus. Todėl plaukikas dažnai išbando ir atvirus vandenis bei sudalyvauja įvairiuose plaukimo maratonuose.

"Ilgesniuose atstumuose dažniausiai laimi tik dėl plaukimo pajėgumo, o ne dėl tokių detalių kaip atsispyrimas ar prisilietimas prie sienelės. Ten ir skirtumai tarp laikų būna didesni, - ilgų distancijų plaukimo ypatybes aiškino P.Strazdas. - Jeigu nepataikai į vieną posūkį, tu vis tiek gali pasivyti varžovą."

Nors daugelis sporto mėgėjų, po Rūtos Meilutytės teigiamo išsišokimo tarptautiniuose vandenyse, teigia, kad Lietuvoje plaukimas įjungs aukštesnę pavarą ir visi užplūs baseinus, tačiau P.Strazdas suskubo paneigti šias hipotezes.

"Mūsų kartoje buvo daug išsiskyrusių, bet dabar iš būsimų plaukikų ryškesni yra tik vienas, du. Pamainos nelabai matau, - tvirtino 1996 m. gimęs plaukikas. - Pačių žmonių, kurie domisi plaukimu ir palaiko mus, padaugėjo po Rūtos pasiekimų, tačiau skaičius, norinčių sportuoti, nepakito. Atrodo, jog pabando ir viskas."

Pats P.Strazdas išsakė tris didžiausius šios sporto šakos pranašumus, kodėl ją turėtų pasirinkti kiekvienas dvejojantis.

"Kodėl verta lankyti plaukimo treniruotes? Visų pirma tai labai sveika stuburui. Taip pat po vandeniu neprakaituoji bei, manau, jautiesi daug laisviau", - jungtis prie plaukiojančių kvietė Povilas.

Jau dabar 18 metų vilniečio sąskaitoje yra daugybė Lietuvos čempionato medalių. Jis taip pat tapo Pabaltijo čempionu bei 2013 m. Europos jaunimo plaukimo čempionate užėmė ketvirtąją vietą. Tuo tarpu pernai pasaulio čempionate komandinėje rungtyje pasidabino sidabru.

Prieš pusantros savaitės pasibaigęs 2014-ųjų Europos jaunimo čempionatas apdovanojimų P.Strazdui neatnešė, tačiau jis du kartus plaukė finale - tiek 200 m laisvu stiliumi, tiek 200 m kompleksiniu būdu. Plaukiant 200 m laisvuoju stiliumi Povilas Strazdas pagerino asmeninį rekordą bei nuotolį nuplaukė greičiau nei per 1 min. 50 sekundžių. Šią psichologiškai svarbią ribą Lietuvos plaukimo istorijoje yra pavykę įveikti tik Danui Rapšiui ir Vytautui Janušaičiui. Tokie rezultatai nuteikia optimistiškai, o ir pats plaukikas po dvejų metų tikisi startuoti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

"Viską parodys rezultatai", - pokalbį reziumavo P.Strazdas.

Rugpjūčio 16-28 d. Povilas Strazdas kartu su Rūta Meilutyte, Pauliumi Grigaliūnu ir Ugne Mažutaityte dalyvaus antrosiose Pasaulio jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge (Kinija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

oakley sunglasses crosshair review

oakley sunglasses crosshair review portretas
why

christian louboutin shoes london store

christian louboutin shoes london store portretas
where

your wholesale michael kors handbags

your wholesale michael kors handbags portretas
is
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių