Varžėsi ant Baltijos bangų

Melnragėje, prie šiaurinio molo krantinės, lūžtant pusantro metro aukščio bangoms, įvyko tarptautinės banglenčių varžybos "Molas Longboard Classic 2017". Sėkmingiausiai pasirodė Lietuvos atstovas.

Idėja – iš Portugalijos

Varžybas trečią kartą surengė banglenčių instruktorius ir "VšĮ Banglentė" įkūrėjas klaipėdietis Tomas Ūksas. Kartu su lietuviais varžėsi ir Latvijos sportininkai.

T.Ūksas, prieš devynerius metus išmėginęs šią sporto šaką Portugalijoje, skatinamas smalsumo išbandė lietuviškų bangų galimybes  ir maloniai nustebo, kad savame krašte irgi įmanoma serfinti!

"Molas Longboard Classic 2017" dalyvių sugebėjimai buvo vertinami pagal klasikinius banglenčių varžybų parametrus – plaukimo trajektorijos, stiliaus ir plastiškumo, bendro estetinio vaizdo. Teisėjavo prisiekę bangų mylėtojai – Domas Peštenis, Andrejus Ispodnikovas, Gediminas Ustinavičius, T.Ūksas.

Pasak arbitrų, daugiausia balų surenka banglentininkai, kuriems pavyksta banga sklęsti natūraliai, tarsi be ypatingų pastangų.

Startavo ir latviai

Susumavus trijų etapų rezultatus, pirmą vietą iškovojo Jonas Grinevičius, antrą ir trečią – Latvijos banglentininkai Renaras Birmanis ir Janis Kundzinis.

Gaila, kad tokio gražaus sporto varžybose kažkam tenka pralaimėti.

"Gaila, kad tokio gražaus sporto varžybose kažkam tenka pralaimėti", – juokavo J.Grinevičius ir pripažino, jog džiaugiasi, kad teisėjai jo pasirodymą įvertino aukščiausiais balais.

Jonui tai buvo pirmosios varžybos ir tikriausiai ne paskutinės. Nugalėtojas atskleidė, kad ant banglentės išplaukia ir jo žmona. Gal ateityje ir ji skins pergales?

Į vandenį – net žiemą

Banglenčių sporto mokyklai ir varžyboms vieta prie Melnragės molo pasirinkta neatsitiktinai – uosto vartai į krantą praleidžia tik pakankamai stiprias bangas, taip pat iš dalies uždengia krantą nuo vėjo.

"Žemos, vandens paviršių vos pašiaušiančios bangos čia patenka sunkiau nei prie kitų krantų, tačiau molas yra ne per ilgas, kad blokuotų aukštesnes bangas, – papasakojo T.Ūksas. – Šioje vietoje yra puikių galimybių pasilepinti jūros padovanotomis lygiausiomis bangomis."

Pasimėgauti banglente gali ir suaugusieji, ir vaikai. T.Ūksas rengia ne vien pamokas, bet ir dienos stovyklas. Jaunesnieji vandens mylėtojai išmokomi visko, ko reikia teisingai plaukti banglente.

Tomas džiaugiasi, kad auga jauna, šią sporto šaką mylinti karta. Atkakliausieji nebijo lipti į vandenį ir žiemą, kaip ir pats Tomas. "Jei jūra neužšąla", – šyptelėjo jis.

T.Ūksui pritarė "Molas Longboard Classic 2017" varžybų nugalėtojas J.Grinevičius: "Tereikia prieš plaukimą gerai pramankštinti raumenis ir būti geros nuotaikos, tuomet netgi ekstremalios aplinkybės neatrodys grėsmingai."



NAUJAUSI KOMENTARAI

yrs

yrs portretas
Tikri VYRAI, kad daugiau tokiu butu

Moksliukas

Moksliukas portretas
O piroznikas buvo? Cia tipo su banglente gali o paprastai negalima?

Anonimas

Anonimas portretas
Super
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių