Varžybose – lūkesčius pranokę rezultatai

Varžybose – lūkesčius pranokę rezultatai

Nedaug laiko ruoštis turėję uostamiesčio gimnastai sėkmingai pradėjo naują sezoną.

Berniukų pergalės

Kaune vykusiose Lietuvos gimnastikos jaunių pirmenybėse Sergejaus ir Jelenos jemeljanovų ugdomi berniukai buvo vieni iš stipriausių II kategorijos grupėje.

Ypač uostamiesčio sportininkai sėkmingai kovojo atraminio šuolio rungtyje. Pirmąją vietą užėmė Edgaras Agromovas. Ir kitas dvi vietas užėmė mūsų gimnastai Artiomas Kuzmičiovas ir Kristijonas Kerekešas. Aštuntąją vietą užėmė Paulius Kvekšas.

Lyderiu tapęs E.Agromovas sėk-mingai tramdė „arklį“ - į priekį praleido tik kaunietį S.Džiaugį.

Trečias Edgaras buvo po atlikto pratimo ant žiedų.

Dar vieną trečiosios vietos diplomą (medalių nedavė) iškovojo K.Kerekešas. Jis prizininku tapo ant lygiagrečių.

Klastingos rungtys

Prasčiausiai klaipėdiečiams sekėsi atlikti laisvuosius pratimus ir varžytis ant skersinio.

Laisvųjų pratimų rungtyje geriausiai pasirodęs A.Kuzmičiovas buvo tik septintas, K.Kerekešas – aštuntas, E.Agromovas – vienuoliktas.

Dar žemesnes vietas mūsiškiai užėmė po varžybų ant skersinio. K.Kerekešas buvo tik dešimtas, E.Agromovas – vienuoliktas. Kiti klaipėdiečiai buvo dar žemiau.

Nėra sąlygų

Trenerė J.Jemeljanova banguotus auklėtinių rezultatus teisina tuo, kad mūsų miesto gimnastai turi kuklias treniruočių sąlygas, kai kurie prietaisai yra seni, todėl varžybose tenka įprasti prie geresnių prietaisų.

p>Klaipėdiečiai, pavyzdžiui, kilimo iš viso neturi – tik taką, todėl atvykę į pirmenybes jie nebesiorientuoja ant kilimo.

Blogi dviejų rungčių rezultatai neleido uostamiesčio tarzanams užimti prizinių vietų daugiakovėje. Geriausias mūsų atletas E.Agromovas užėmė šeštąją vietą – 65,2 balo. Čempionu tapęs kaunietis Raimondas Burinskas surinko 70,85 balo.

Kiti uostamiesčio gimnastai buvo galutinės rikiuotės antroje dalyje: K.Kerekešas – vienuoliktas, P.Kvekšas – dvyliktas, Džiugas Babenskas – tryliktas, A.Kuzmičiovas – keturioliktas.

Mergaitės - kukliai

Klaipėdos merginos irgi varžėsi II kategorijos grupėje. Jų laukė keturios rungtys.

Geriausiai sekėsi Olgos Malyševos ir Natalijos Šigajevos ugdomai Dianai Kontrauskaitei. Ji ant tiltelio užėmė antrąją vietą. Geriau pasirodė tik absoliučia čempione tapusi kaunietė Vaida Žitnevičiūtė.

Atraminio šuolio rungtyje geriausiai iš mūsiškių rungtyniavo Jurga Kvekšaitė. Ji užėmė šeštą vietą. Erika Abloževičiūtė buvo septinta.

Laisvųjų pratimų varžybose D.Kontrauskaitė buvo aštunta.

Dar žemesnėse pozicijose klaipėdietės buvo po varžybų ant lygiagrečių. D.Kontrauskaitė užėmė tik vienuoliktą vietą. Kitos komandos draugės tenkinosi kuklesnėmis vietomis.

Daugiakovėje mūsų gimnastės nesitikėjo aukštų vietų. D.Kon-trauskaitė užėmė aštuntą vietą – 31,6 balo. Čempionės vardą iškovojusi V.Žitinevičiūtė surinko 35,9 balo.

J.Kvekšaitė užėmė vienuoliktą vietą – 29,85, E.Abloževičiūtė – keturioliktą – 26,5.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių