„Vilnius Cup 2015“ sostinėje triumfavo ir lietuviai

Net 160 tenisininkų varžėsi sostinės SEB arenoje vykusiame ITF senjorų turnyre "Vilnius Cup 2015", o šeimininkams pavyko iškovojo tris nugalėtojų titulus.

Sausio 23-26 dienomis SEB arenoje jau penktą kartą vyko Tarptautinės teniso federacijos (ITF) senjorų turnyras "Vilnius Cup 2015". Pernai šioms varžyboms buvo suteikta aukščiausia Lietuvoje - antroji ITF kategorija.

Šiemet turnyre dalyvavo 160 dalyvių. 60 iš jų Lietuvos sportininkai, likę - žaidėjai iš daugiau nei 10 valstybių. "Vilnius Cup" metu buvo sužaista daugiau nei 200 mačų.

Lietuviams turnyre pavyko iškovoti tris pirmąsias vietas. 40 m. ir vyresnių tenisininkų amžiaus grupėje nugalėtoju tapo kaunietis Darius Augustinaitis, kuris finale 6:1, 6:1 įveikė tautietį Viktorą Gasiūną.

"Viktoras dar tik žengia į tenisą. Man ketvirtfinalis buvo kaip finalas. Jame ir pusfinalyje koviausi su varžovais, kurie atvažiavo atsirevanšuoti man. Jie žinojo, kad žaisiu turnyre ir sakė, kad atvažiavo būtent dėl to. Šį kartą jiems nepasisekė, tai ačiū Dievui", - po finalo juokėsi šios amžiaus grupės pasaulio reitinge 198-ąją vietą užimantis D. Augustinaitis, tenisą žaidžiantis nuo septynerių metų.

"Dabar važiuoju tik į rimtus turnyrus užsienyje arba žaidžiu Lietuvoje. Šį kartą čia suvažiavo tikrai pajėgus žaidėjai. Sąlygas SEB arenoje turime idealias, tik žaisk ir žaisk. Tai labai aukšto lygio kompleksas", - sako jauniesiems žaidėjams savo laiką skiriantis D. Augustinaitis.

Vyrų dvejetų grupėje tarp 65 m. ir vyresnių nugalėtoju tapo nuolatinis senjorų turnyrų dalyvis, 55-oje pasaulio raketė tarp bendraamžių Petras Vozbutas. Jis su rusu Jakovu Atrokovu 6:0, 6:0 sutriuškino lenko Witoldo Gluzchuko ir vokiečio Adamo Stoltmano porą. P. Vozbutas vienetų varžybose užėmė atrąją vietą, tik finale po trijų setų kovo 3:6, 6:3, 1:6 nusileidęs tam pačiam A. Stoltmanui. Nepralenkiamos moterų dvejetų grupėje tarp 35 m. ir vyresnių žaidėjų buvo lietuvės Valdonė Povilionienė ir Gabrielė Lencina, pusfinalyje po papildomo trečiojo seto 4:2, 3:5 10:6 palaužusios latves Agnesę Kruminliepą ir Teresą Stenclavą. Varžovėms atsisakius žaisti finale lietuvėms daugiau kovoti nebereikėjo.

23-ioji pasaulio raketė G. Lencina šios amžiaus grupės moterų vienetų varžybose suklupo tik finale, rezultatu 6:4, 1:6, 3:6 nusileidusi A. Kruminliepai. Latvė šios grupės planetos reitinge yra 17-ta.

"Man šiandien buvo sunkoka, bet stengiausi. Viskas buvo labai gerai organizuota, kaip ir kiekvienais metais. Tikiuosi, kad šį turnyrą ir toliau organizuos, nes jis vis stiprėja. Šiuo metu vyksta nedaug turnyrų ir daug mėgėjų su malonumu čia atvažiuoja, nes jiems labai patinka vieta, aikštelės, organizacija", - po varginančių kovų teniso aikštelėje sakė buvusi profesionali tenisininkė G. Lencina, pati treniruojanti penkerių metų dukrą.

Verslininke tapusi G. Lencina 2-3 kartus per savaitę treniruojasi teniso aikštelėje, o fiziniam pasirengimui dėmesį skiria kasdien. Jau kitą savaitgalį ji dalyvaus dar viename turnyre, o vėliau vyks žaisti į Ispaniją, kur rengiami keli turnyrai ant grunto.

Iki pat finalo nukeliavo ir praėjusių metų 40 m. ir vyresnių žaidėjų grupės čempionė Eglė Jurkevičienė. Jai kelią pastojo visai neseniai profesionalės karjerą baigusi Estijos tenisininkė Ilona Poliakova. 22-ąją vietą pasaulio reitinge užimanti E. Jurkevičienė finaliniame mače turėjo pripažinti varžovės pranašumą rezultatu 1:6, 3:6. Estė pasaulinėje klasifikacijoje kol kas yra 157-ta.

Visų amžiaus grupių ITF senjorų teniso turnyro "Vilnius Cup 2015" nugalėtojai:

vyrai

vienetai

V35   Holgeris Schmittas (Vokietija)

V40   Darius Augustinaitis (Lietuva)

V45   Tero Nissinenas (Suomija)

V50   Leonidas Pikulikas (Baltarusija)

V55   Christianas Baueris (Austrija)

V60   Francis Boyeras (Prancūzija)

V65   Adamas Zdzislawas Stoltmannas (Liuksemburgas)

dvejetai

V35:  Kristjanas Pakkas / Markko Sojonenas (Estija)

V45:  Tero Nisinnenas  / Tapio Rossi (Suomija)

V55:  Klausas Berneras / Mikko Horsma (Suomija)

V65:  Jakovas Atrochovas (Rusija)  / Petras Vozbutas
(Lietuva)

moterys

venetai

M35:  Agnese Kruminliepa (Latvija)

M40:  Ilona Polikova (Estija)

M45:  Piret Ilves (Estija)

M50:  Franny Van Opstal-Kalwij (Olandija)

M55:  Raisa Gosteva (Rusija)

dvejetai

M35:  Gabrielė Lencina / Valdonė Povilionienė (Lietuva)

M45:  Esther Schoustra-Hofstede / Franny Van Opstal-
Kalwij (Olandija)

M55:  Raisa Gosteva / Helena Miagkova (Rusija)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių