Vyrų rankinio supertaurė iškeliavo į Klaipėdą

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Garliavos sporto ir kultūros centre vyko Lietuvos rankinio federacijos (LRF) vyrų ir moterų supertaurės varžybos. Vyrų finale susitiko praėjusių metų LRF taurės finalininkai Klaipėdos „Dragūno“ ir HC „Vilniaus“ ekipos.

Nors prieš rungtynes aiškiu poros favoritu buvo laikomas „Dragūnas“, tačiau susitikimo pirmoji dalis žadėjo atkaklią kovą iki pabaigos ir vyrų finale. Vis tik „Dragūnas“ su savosiomis užduotimis susitvarkė po ilgosios pertraukos ir iškovojo pirmąjį sezono titulą.

Sostinės rankinio klubas nuo pat pirmųjų rungtynių minučių parodė, jog yra nusiteikęs rimtai kautis dėl pirmojo sezono titulo. Po kelių greitų išpuolių „Vilnius“ buvo susikūręs net 3 įvarčių pranašumą (4:7), tačiau atitrūkti nuo „Dragūno“ daugiau vilniečiai nepajėgė. Iš lėto įsibėgėjęs Lietuvos čempionų klubas po truputėlį pasivijo HC „Vilnių“ ir išlygino rezultatą (11:11). Paskutines kelias pirmojo kėlinio minutes kiek tiksliau sužaidė vilniečiai ir prieš ilgąją pertrauką jie vis dar buvo priekyje (13:14).

Antrąjį kėlinį uostamiesčio rankininkai pradėjo jau kur kas labiau susikaupę. Jie netruko perimti iniciatyvą ir išsiveržti į priekį, todėl prabėgus 10 antrosios rungtynių pusės minučių „Dragūnas“ pirmavo 22:18, o įpusėjus kėliniui Klaipėdos klubas jau pirmavo net 8 įvarčiais (28:20). Likęs rungtynių laikas tebuvo formalumas ir „Dragūnas“ sezoną pradėjo iškovodamas titulą, kurio iki pilnos kolekcijos jiems pritrūko pernai – LRF supertaurę.

Galutinis rungtynių rezultatas Klaipėdos „Dragūnas“ – HC „Vilnius“ 38:30.

Klaipėdos „Dragūno“ vartininkas Benas Vaicekauskas po susitikimo teigė, jog rungtynėse buvo dvi skirtingos dalys: „Jau ne pirmą kartą rungtynes pradedame prastai. Visą susitikimą turėjome žaisti taip kaip antrąjį jo kėlinį. Bandysime tas problemas spręsti ateityje. Turime žaisti visas rungtynes tolygiai. Mūsų pagrindinis ginklas yra greitas puolimas ir jis dar šiandien neveikė, kaip turėtų. Sezonas tik prasideda ir, manau, jo eigoje žaisime dar geriau.“

Klaipėdos „Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas 7, Laurynas Simonavičius ir Lukas Juškėnas po 4, Benas Butkus, Lukas Vanagas, Šarūnas Ugianskis po 3, Ernestas Ignatenko ir Lukas Simėnas po 2, Karolis Bliuvas, Gintaras Cibulskis ir Kęstutis Kremeris po 1.

Vilniaus HC „Vilnius“: Karolis Antonovičius 8, Domantas Pūkas ir Petras Raupėnas po 7, Domantas Raudonius 5, Šarūnas Sakalauskas 2 ir Tadas Podolskis 1.


Šiame straipsnyje: RankinisLRF supertaurė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių