Z. Sendriūtė disko metimo finale liko paskutinė

  • Teksto dydis:

Įspūdingiausias istorijoje pasaulio lengvosios atletikos čempionatas baigėsi. Kaip ir kasdien, taip ir paskutinę pirmenybių dieną, 66 tūkst. aistruolių iššlavė visus bilietus į Londono Olimpinį stadioną. Sėkmingą Lietuvai čempionatą ne tiek sėkmingai baigė Zinaida Sendriūtė – disko metimo rungties finale ji atliko tris nesėkmingus bandymus.

„Ne mano diena. Kvalifikacijoje ne taip jaučiausi, o šiandien ne mano diena, turbūt persiilsėjau. Vieniems ta laisva diena duoda savų pliusų, kitiems – minusų. Esu darbinis žmogus, gal per daug man buvo poilsio“, – po finalo spėliojo Z. Sendriūtė.

Norint gauti dar tris bandymus, lietuvei diską reikėjo sviesti 62,54 m. Kvalifikacijoje mūsiškė pasiekė 12-ą rezultatą, kuris jai buvo geriausias šiemet – 61,48 m.

Tai – aštuntas Z. Sendriūtės finalas, skaičiuojant pasirodymus ne tik pasaulio, bet ir Europos čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse.

Pasaulio čempione tapo kroatė Sandra Perkovič (70,31 m), aplenkusi australę Dani Stevens (69,64 m) bei prancūzę Meliną Robert-Michon (66,21 m).

Lietuvos komandai šis pasaulio čempionatas buvo vienas sėkmingiausių: auksą iškovojo disko metikas Andrius Gudžius, septintą vietą užėmė šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, 800 m rungties pusfinalyje bėgo Eglė Balčiūnaitė bei į 20-ukus prasibrovė ėjikės Brigita Virbalytė-Dimšienė, Živilė Vaiciukevičiūtė ir trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
"Labai sekmingas" cempionatas-kazkoks debilas parase.Jei ne Gudzius-siknoj LT sportas.Apie Sendriute ner ka ir kalbet-GEDA!!!O siksa Palsyte subinej...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių