„Žalgiris“ pagreitino „Ekrano“ triumfą

"Kauno" futbolo klubas nesulaukė pagalbos iš Vilniaus "Žalgirio" ir yra priverstas atsisveikinti su Lietuvos čempiono titulu, kurį pirma laiko užsitikrino Panevėžio "Ekranas".

Sklandaus darbo rezultatas

Ne stipriausios sudėties vilniečiai Panevėžyje 1:5 pralaimėjo priešpaskutinio A lygos turo rungtynes lyderiui "Ekranui", kuriam ši sėkmė jau garantavo nacionalinių pirmenybių auksą.

Tik "Žalgirio" pergalė galėjo palikti "Kaunui" trapių vilčių kitokia gaida užbaigti sezoną, tačiau per dvikovą su Vilniaus futbolininkais ekraniečiams prireikė vos 8 min. patvirtinti, kad kauniečiai šįkart tikrai liks jiems už nugaros – antri.

Iki šiol paskutinį kartą "Ekranas" šalies čempiono titulą iš "Kauno" buvo paveržęs 2005-aisiais.

"Tai yra bendro sklandaus darbo rezultatas, neprisiimu vienas visų laurų. Klube nebuvo jokios nereikalingos įtampos, per sezoną išvengėme didelių krizinių duobių, todėl stabilumas leido tikėtis gerų pabaigtuvių, – po susitikimo su žalgiriečiais kalbėjo Panevėžio ekipos vyriausiasis treneris Valdas Urbonas. – Prieš čempionatą planavome prizinę vietą, tačiau vėliau pajutau, kad galime pasiekti daugiau. Susicementavo komandos branduolys. Galima prikurti daug žaidimo teorijų, tačiau reikalingi jų vykdytojai aikštėje. Mums pavyko rasti tinkamiausią variantą."

Kitą sezoną "Ekranas" atstovaus mūsų šaliai Europos klubų Čempionų lygos turnyre.

Nutarė baigti čemionatą

"Mūsų fronte nieko naujo. Klubo vadovai ir toliau nieko nedaro, pinigų nėra. Iš kur tie pinigai? Juk finansinė krizė, – ironizavo Vilniaus "Žalgirio" treneris Mindaugas Čepas. – Tačiau su komanda nusprendėme, kad baigsime čempionatą. Liko tik vienos rungtynės, tad dabar išsivaikščioti nebūtų prasmės."

Daugiau nei keturis mėnesius atlyginimų negaunantys žalgiriečiai paskutiniame ture sekmadienį su Marijampolės "Sūduva" kovos tik dėl garbės. "Tokiam klubui, kaip "Žalgiris", reikia užimti pirmą ar bent prizinę vietą. Ar būsime penkti, ar šešti, nėra labai didelio skirtumo", – pabrėžė M.Čepas.

Jis nedrįso spėlioti, kokia bus komandos ateitis. Tačiau futbolo visuomenė vis garsiau kalba, kad bus paskelbtas bankrotas, o legendinį klubą bandys gelbėti nauji savininkai. Dabartinis komandos savininkas Vadimas Kastujevas nuo birželio mėnesio miega ant Maskvos kalėjimo "Matroskaja tišina" gultų.

"Tai buvo velniškai sunkus sezonas, niekam nelinkėčiau dirbti tokiomis sąlygomis, – atsiduso M.Čepas. – Nežinau, kaip elgsis žaidėjai po sezono. Jie vis dar tikisi, bet, deja, niekas nesikeičia. Bet nieko negali žinoti – kartais permainos įvyksta per kelias dienas. Vis dar norisi tikėtis, kad "Žalgiris" atsigaus po šios krizės."

"Vėtra" kovoja dėl bronzos

"Stengsimės laimėti likusias rungtynes", – apie artimiausius tikslus sakė "Kauno" strategas Andrejus Zygmantovičius, kai jo vadovaujama vienuolikė Marijampolėje 2:1 palaužė "Sūduvą".

Rytoj namuose kauniečiai žais iš 18-ojo turo atkeltą mačą su Vilniaus "Vėtra", o čempionatą baigs lapkričio 16-ąją akistata išvykoje su autsaidere "Šilute".

Rungtynės su "Kaunu" labai svarbios "Vėtrai", pretenduojančiai į bronzos apdovanojimus. "Mums reikia pergalės", – be užuolankų pareiškė Vilniaus ekipos vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

"Visi taškai bus sudėti ateinantį sekmadienį", – įsitikinęs "Sūduvos" vairininkas Gediminas Jarmalavičius.

Marijampoliečiai, taip pat nusitaikę į trečiąją vietą, paskutiniame ture Vilniuje išmėgins jėgas su "Žalgiriu", o "Vėtra" svečiuose – su Klaipėdos "Atlantu".

"Vėtrai" ir "Sudūvai" surinkus po lygiai taškų, aukštesnę poziciją dėl palankesnio tarpusavio susitikimų santykio užimtų vilniečiai.



Rezultatai

"Ekranas"– "Žalgiris" 5:1 (2:0). 3100 žiūrovų. Įvarčius įmušė: T.Rahnas (4 ir 48 min.), V.Trakys (8), N.Sasnauskas (81), P.Janušauskas (83)/I.Steško (89).

"Sūduva"– "Kaunas" 1:2 (1:1). 1000 žiūrovų. P.H.Botelho (26)/T.Miklinevičius (16), L.Aničičius (82). D.Kunevičius ("Kaunas") 82 min. pašalintas iš aikštės.

"Vėtra"– "Šiauliai" 1:0 (1:0). 350 žiūrovų. G.Butrimavičius (14, iš 11m baudinio).

"Atlantas"– "Šilutė" 2:1 (0:0). 348 žiūrovai. V.Stankevičius (47), J.Noreika (82)/M.Bajramis (67).

Turnyro lentelė

1. "Ekranas"  27  19  5  3  41:12  62
2. "Kaunas"  26  16  6  4  48:13  54
3. "Sūduva"  27  13  6  8  32:23  45
4. "Vėtra"  26  12  6  8  29:22  42
5. "Žalgiris"  27  6  10  11  25:38  28
6. "Atlantas"  27  7  7  13  31:43  28
7. "Šiauliai"  27  5  9  13 24:36  24
8. "Šilutė"  27  3  3  21  18:61  12


Šiame straipsnyje: žalgirisekranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių