Žiemos ralio išvakarėse sniego tiek, kad nebaisus net pavasaris

  • Teksto dydis:

Pirmasis metuose festivalis „Halls Winter Rally 2015“ artėja starto link. Ketvirtadienį dalyviai atliko administracinės komisijos procedūras ir pradėjo susipažinimą su trasa, o varžybų organizatoriai baigia namų darbų ruošą bei džiaugiasi palankiomis oro sąlygomis.

„Šiuo metu keliai yra idealios būklės. Jokio žvyro. Būsimieji greičio ruožai padengti ledu ir plonu suplukto sniego sluoksniu – būtent tai, ko reikia sportininkams. Kol kas nebejudiname kelininkų technikos, tačiau ji stovi parengtyje. Artimiausiu metu sulauksime dar daugiau sniego. Jei prireiks, kelių valymo mašinos paryčiais vėl pajudės į trasas visame regione. Nesu lenktynininkas, bet tikiu, kad savo namų darbus atlikome puikiai. Vietomis trasoje netgi suformuoti sniego borteliai, padėsiantys dalyviams jaustis drąsiau“, – sako „Halls Winter Rally“ direktorius Ramūnas Kliunka.

Lenktynininkų laukiančias kelio sąlygas vertina ir varžybų vadovas bei sporto komisarai. Regis, pati gamta stoja į pagalbą „Halls Winter Rally“ organizatoriams, kad didžiausia metuose automobilių sporto fiesta būtų maksimaliai žiemiška. Ketvirtadienio popietę Utenoje pradėjo snigti.

Maža to, į šventės svečiams jau ruošiamą pagrindinę žiūrovų zoną, organizatorių prašymu, keliais 15 tonų sunkvežimiais atvežta papildomai sniego. Iš jo bus supiltas kalnas „Halls rogučių lenktynėms“. Trasos personalas juokauja, kad dabar sniego atsargų tikrai užteks visoms renginio programoje numatytoms atrakcijoms surengti, net jei per stebuklą užkluptų pavasaris.

Baigdamas trasos rengimo darbus, varžybų personalas didžiausią dėmesį skirs žiūrovų zonoms. Jų, pasak R. Kliunkos, šiemet numatyta net dvi: „Patogių vietų stebėti ralį išties gali būti nemažai, bet čia jau ralį išmanančių aistruolių reikalas – prieš uždarant kelius greičio ruožams vikriai atrasti saugias ir įdomias pozicijas. Tuo metu norintieji ne tik stebėti lenktynes, bet ir mėgautis festivalio pramogomis turėtų rinktis pagrindines žiūrovų zonas. Į jas patekti galėsite nekirsdami trasos, net ir prasidėjus lenktynėms. Penktadienio vakarą vienas ralio kaimelis įsikurs Kvyklių gyvenvietės pašonėje, o šeštadienį – greta Biliakiemio. Čia įsikūrę žiūrovai pralekiančius ralio dalyvius matys net keturis kartus.“

„Halls Winter Rally“ organizatoriai renginio svečius ragina pasirūpinti pagrindiniu atributu – puikia nuotaika, kurios nevalia pamiršti penktadienio vakarą ir šeštadienio rytą vykstant į Uteną. Festivalio  žiūrovų lauks tuzinas pramogų ir atrakcijų – rogučių lenktynės, šokiai, šiltas maistas ir mugė. Renginio vedėjai nuolat informuos apie lenktynių eigą ir dovanos festivalio prizus linksmų konkursų laimėtojams. Visa tai – trasoje įspūdingus viražus atliekančių ralio meistrų fone. Žiemos šventę vainikuos nugalėtojų apdovanojimų ceremonija ir nemokamas Lino Adomaičio koncertas visiems „Halls Winter Rally“ festivalio svečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių