20-mečių krepšinio rinktinė išvyksta į Europos čempionatą

Mėnesį trukęs Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) vaikinų krepšinio rinktinės pasiruošimas Europos čempionatui baigtas. Vyriausiasis rinktinės treneris Arvydas Gronskis išsirinko dvylika žaidėjų su kuriais ketvirtadienį išvyksta į Vokietiją.

Chemnico mieste jau šeštadienį lietuviai sužais pirmąsias čempionato rungtynes su Juodkalnijos rinktine, kurią kontrolinėse rungtynėse Turkijoje pranoko 91:70.

„Viskas praėjo labai greitai, manau, kad tikrai neblogai pasiruošėme, nepaisant tų mažų problemėlių, kad ne visi žaidėjai susirinko laiku. Turnyras Turkijoje mums labai pagelbėjo, tos penkerios rungtynės buvo vertingos. Pavyko neblogai sužaisti tris susitikimus ir mes pamatėme, ką mums reikia daryti, norint pasiekti pergales. Žaidėjai įgavo komfortabilumą, jie supranta ko mes norime iš jų, stengsimės tai pademonstruoti čempionate. Žaidėme jau su būsimais varžovais, vieni kitus pažįstame. Dabar svarbiausia, kuri komanda bus labiau užsivedusi, energingesnė, kuri kovos dėl kiekvieno kamuolio, ta ir laimės. Geriausia yra tai, kad mes jau turėjome kontrolinių rungtynių, pamatėme su kuo reikės žaisti čempionate, kitus varžovus ir iš kito pogrupio. Tas yra svarbiausia“, - sakė Lietuvos rinktinės treneris A. Gronskis.

Turnyras Turkijoje, kuriame rinktinė iškovojo tris pergales ir patyrė du pralaimėjimus, davė daug naudos pasiruošimo etape. Tą akcentavo ir vienas iš rinktinės lyderių Matas Jogėla.

„Tikrai manau neblogai pasiruošėme, ypač daug padėjo tas turnyras Turkijoje. Sužaidėme penkerias rungtynes per penkias dienas. Trūksta gal daugiau koncentracijos, susikalbėjimo gynyboje. Šiaip viskas tikrai neblogai. Pats asmeniškai gerai jaučiuosi, pailsėjęs, nes pradžioje buvo daugiau fizinio pasirengimo, o dabar viskas tikrai gerai“, - sakė M. Jogėla.

Lietuviai Europos čempionate jėgas dar išmėgins su Didžiosios Britanijos ir Turkijos komandomis. Su turkais pasiruošimo etape lietuviai taip pat žaidė ir pralaimėjo 63:88. Į čempionato aštuntfinalį pateks visos A grupės komandos, kurios atkrintamosiose varžybose susitiks su B grupės ekipomis - Ukraina, Prancūzija, Ispanija arba Kroatija.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Danielius Lavrinovičius, Karolis Giedraitis, Einaras Tubutis, Tadas Kararinas, Arnas Velička, Vitalijus Kozys, Gytis Masiulis, Matas Jogėla, Mantvydas Žukauskas, Džiugas Slavinskas, Eimantas Stankevičius, Aistis Pilauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių