Alytuje – J. Valančiūnas ir Europos krepšinio čempionus įveikusi rinktinė

Šeštadienį pirmąsyk renovuotoje Alytaus arenoje žais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Lietuvių, prie kurių jau prisijungė Jonas Valančiūnas, varžovai - neseniai Europos čempionus prancūzus įveikusi Suomijos ekipa.

"Dar 2011-aisiais, kai Alytuje vyko Europos čempionato grupės kovos, suomiai parodė, kad yra gera komanda. Dabar į Alytų jie grįžta nugalėję Prancūziją su NBA žvaigžde Tony Parkeriu. Arenoje turėtų būti puiki atmosfera - ir dėl gero krepšinio, ir dėl ją užpildžiusių sirgalių", - sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Suomiai Tamperėje įveikė prancūzus 76:67.

Pasak M. Špoko, sirgalių laukia ne tik puikus krepšinis, bet ir visiškai nauja rinktinės atributika "Mes už Lietuvą". Sirgaliai jos pavyzdžius galės pamatyti ir įsigyti Alytaus arenoje. Taip pat įvairių suvenyrų jau galima įsigyti ir elektroninėje parduotuvėje mesuzlietuva.com.

"Kontrolinės Lietuvos rinktinės rungtynės Klaipėdoje ir Šiauliuose parodė, jog rinktinės šūkis "Mes už Lietuvą!" tampa ir sirgalių šūkiu. Krepšininkams tai patinka", - sakė M. Špokas.

Pasak jo, savo ruožtu sirgaliams patinka ir Lietuvos rinktinės žaidimas - šįmet į kontrolines rungtynes plūsta ypač daug žiūrovų. Į kontrolines rungtynes Klaipėdoje ir Šiauliuose buvo parduoti visi - net ir brangiausi - bilietai. Laisvų vietų nebėra ir Kėdainiuose.

"Alytuje dar yra likę šiek tiek vietų visai šalia aikštės, bet patirtis sako, kad ir jų greitai neliks. Tad ir Alytuje laukiame sausakimšos salės ir puikaus krepšinio", - sakė M. Špokas.

Bilietus į Lietuvos ir Suomijos rinktinių mačą galima nusipirkti internetu svetainėje krepsiniobilietai.lt ir Alytaus arenoje.

Tą pačią dieną šalia Alytaus arenos vyks ir jaunųjų krepšininkų kovos - "Sprite" turnyras vienas prieš vieną. Jame bus galima pamatyti talentingiausius žaidėjus, kuriuos aplankys ir Lietuvos vyrų rinktinės nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių