Amsterdame tribūnos bus sausakimšos

Nyderlandų krepšininkai jau neturi galimybių patekti į pasaulio čempionato finalo turnyrą, tačiau sirgaliai vis tiek išpirko visus bilietus į nieko nelemsiančias rungtynes su lietuviais.

Vilniuje – drama

Priešpaskutines atrankos etapo J grupės rungtynes Lietuvos rinktinė su olandais žais vasario 22-ąją Amsterdame.

Pernai rugsėjo 17-ąją Vilniaus "Siemens" arenoje mūsiškiai iškovojo pergalę tik po dviejų pratęsimų – 95:93, nors mūsų šalies komandai atstovavo Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Artūras Gudaitis, Edgaras Ulanovas.

Šįkart mačui su lietuviais ruošiasi ir žaidėjai, labiausiai pasižymėję per 2018-ųjų dvikovą – Charlonas Kloofas (pelnė 19 taškų), Thomas van der Marsas (16), Shane'as Hamminkas (13), Yannickas Franke (11).

"Manau, savo aikštėje jie bus itin ambicingi ir stengsis mus nugalėti", – svarstė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Kitą savaitę mūsiškiai Klaipėdos "Švyturio" arenoje susitiks su italais, olandai – Gdanske su lenkais.

Rinktinėse – naujokai

Naujų veidų bus abiejose ekipose: Lietuvos – Dovis Bičkauskis (Utenos "Juventus") ir legionierius iš Italijos vidurio puolėjas Egidijus Mockevičius (Pezaro "Victoria Libertas"), Nyderlandų – 18-mečiai Morganas Stilma (ūgis 204 cm) ir Nathanas Kuta (204 cm) bei 24-erių Boy van Vlietas (194 cm).

"Egidijus – didelis žmogus, jis bus labai reikalingas rungtynėms ir su olandais, ir italais. O Dovis visą sezoną gerai žaidžia, daro pažangą. Tokie krepšininkai visada verti šanso", – teigė D.Adomaitis.

Po pertraukos į nacionalinę komandą pakviestas Žygimantas Janavičius (Prienų "Skycop").

2018-ųjų balandį Ž.Janavičiui trūko dešiniojo kelio raiščiai, įplyšo meniskas, krepšininkas nežaidė devynis mėnesius.

"Labiausiai nustebino tai, kad Žygimantas į aikštę grįžo užtikrintai, ginasi ir vadovauja komandos žaidimui taip pat gerai, kaip anksčiau", – sakė D.Adomaitis.

Padės M.Teodosičius

Lemiamiems mūšiams su estais ir Izraelio atstovais L grupėje dideles pajėgas sutelkė Serbijos rinktinė, jai pirmą kartą per pasaulio čempionato atrankos varžybų ciklą padės ir 31-erių įžaidėjas Milošas Teodosičius.

"Stengsiuosi padaryti viską, kad laimėtume bent vieną mačą iš dviejų likusių, to užteks, kad patektume į finalo turnyrą", – pabrėžė M.Teodosičius.

L grupėje 1–2 vietas jau anksčiau užsitikrino Graikijos ir Vokietijos komandos (turi po 9 pergales ir 1 pralaimėjimą). Dėl 3-ios pozicijos su serbais (6-4) konkuruoja gruzinai (5-5) ir Izraelio krepšininkai (4–6). Estai (2–8) jau nebeturi vilčių pakilti aukščiau.


Rinktinė

Gynėjai: Dovis Bičkauskis (ūgis 191 cm), Žygimantas Janavičius (192 cm), Šarūnas Vasiliauskas (188 cm), Adas Juškevičius (194 cm), Renaldas Seibutis (196 cm).

Puolėjai: Arnas Butkevičius (197 cm), Gytis Masiulis (207 cm), Eimantas Bendžius (207 cm), Rokas Giedraitis (200 cm).

Vidurio puolėjai: Egidijus Mockevičius (208 cm), Martynas Echodas (206 cm), Martinas Gebenas (208 cm).


J grupė

1. Lietuva  9  1  +175

2. Italija  7  3  +83

3. Lenkija  6  4  +55

4. Vengrija  5  5  +2

5. Kroatija  4  6  -6

6. Nyderlandai  3  7  -31



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių