Antrąjį šansą gavęs M. Girdžiūnas: šįkart konkurencija tarp įžaidėjų yra didesnė

Praėjusią vasarą Mindaugas Girdžiūnas debiutavo Lietuvos rinktinės stovykloje, o tuomet jis dėl vietos dvyliktuke konkuravo su įžaidėjais Mantu Kalniečiu ir Vaidu Kariniausku. Pirmąją kovą dėl vietos nacionalinėje komandoje jis pralaimėjo, o dabar gavo antrąjį šansą, tačiau juo pasinaudoti lengviau tikrai nebus.

Prieš metus M. Girdžiūnas ir V. Kariniauskas buvo rinktinės debiutantai, kurie pešėsi dėl M. Kalniečio dublerio vietos. V. Kariniauskas buvo atvykęs iš Graikijos antrosios lygos, o šiemet jį pakeitė Lukas Lekavičius, kuris kitą sezoną žais pajėgiausioje Graikijos lygoje. Ir ne bet kur, o Atėnų „Panathinaikos“ klube, kuris praėjusį sezoną laimėjo šalies titulą.

Su tokia konkurencija susidūręs M. Girdžiūnas neslepia, kad patekti į Europos čempionatą bus dar sunkiau.

„Manau, kad šiais metais konkurencija mano pozicijoje yra didesnė, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ po pirmadienį vykusios treniruotės sakė M. Girdžiūnas. – Matome, kokį gerą sezoną turėjo Lekavičius, kaip kiti krepšininkai gali sužaisti pirmu numeriu. Treneris išsirinks tą, kuris jam tinka labiausiai, o man nereikia dėl to sukti galvos.“

L. Lekavičius Eurolygoje turėjo geresnį sezoną nei Kalnietis ir žaidė pajėgesniame klube. Kauno „Žalgiryje“ Lukas pelnydavo po 8,5 taško ir atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo, o M. Kalnietis Milano „Emporio Armani“ ekipoje įmesdavo po 7,2 taško ir rinkdavo po 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

Tokio konkurento dėl pagrindinio įžaidėjo rolės Kalnietis neturėjo nuo 2012 metų, kuomet Londono olimpinėse žaidynėse jis žaidė po 19 minučių, o Šarūnas Jasikevičius aikštėje praleisdavo po 21 minutę.

Visgi pašonėje Eurolygoje žaidžiančių Lekavičiaus ir Kalniečio esantis M. Girdžiūnas turi savo kozirių. Vienas svarbiausių – dveji metai dirbant kartu su vyriausiuoju rinktinės treneriu Dainiumi Adomaičiu Klaipėdos „Neptūne“.

„Taip, su D. Adomaičiu man dirbti lengviau, nes gerai žinau jo sistemą. Tarp mūsų geri santykiai, bet mano šansai yra vienodi, kaip ir visų kitų. Jau dabar treniruotėse yra panašių elementų, kaip ir „Neptūne“, bet yra ir naujų. Kalbėjome, kad žaisiu kaip ir „Neptūne“ – įžaidėju ir galbūt šiek tiek atakuojančiu gynėju. Kol kas treniruotėse nesant M. Kalniečiui visada užimu įžaidėjo poziciją“, – pasakojo krepšininkas.

Praėjusią vasarą M. Girdžiūnas Lietuvos rinktinėje sužaidė 5 draugiškas rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 8,8 taško bei atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo. Visgi tuometiniam treneriui Jonui Kazlauskui reikėjo ne taškų, o vadovavimo komandai, todėl po 25 dienų stovykloje M. Girdžiūnui buvo padėkota už darbą.

„J. Kazlauskas sakė, kad pritrūko įžaidėjo funkcijų, komandos vadovavimo. Per metus įgavau daugiau patirties, treneriai pasikeitė, žiūrėsime, ar tai bus geriau, ar blogiau. Šiemet viskas tiesiog ramiau, praėjusiais metais buvo didesnis jaudulys, o dabar viskas yra žinoma. Belieka sportuoti ir laukti šanso“, – teigė krepšininkas.

M. Girdžiūnas sezono metu patirties sėmėsi vadovaujant „Neptūno“ atakoms. Sezono pradžioje jis sunkiai įsivažiavo, tačiau nuolat gerino savo žaidimą, o galutiniai jo vidurkiai LKL – 10,9 taško, 2,4 atkovoto kamuolio ir 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšininkui sezonas baigėsi birželio 10-ąją, kuomet „Neptūnas“ LKL pralaimėjo kovą dėl bronzos medalių. 6 savaites poilsio iki rinktinės turėjęs krepšininkas spėjo prieš stovyklą ir pasportuoti, ir pailsėti.

„Visų pirma buvo privaloma po sezono pailsėti. Vėliau nepersistengiant sportavau bėgiodamas ir dirbdamas treniruočių salėje. Nieko ypatingo, tiesiog palaikiau sportinę formą. Anksčiau vasaromis sportuodavome su „Neptūno“ fizinio rengimo treneriu, o šįkart nusprendžiau atsiriboti, truputį ramiau ruoštis“, – M. Girdžiūnas krepšininkas.

Pirmadienį rytinėje treniruotėje visi rinktinės krepšininkai buvo padalinti po tris ir jie prie skirtingų krepšių tiksinti laikui mėtė į krepšį. M. Girdžiūnas taiklumą gerino dirbdamas su Martynu Sajumi ir Artūru Milakniu. Anot įžaidėjo, po pirmųjų treniruočių kaulus šiek tiek paskausta, tačiau jis tam buvo pasiruošęs.

„Viskas gerai, kol kas treniruotės yra įvadinės ir po truputį didiname krūvius. Viskas tvarkoje, labai smagu sportuoti. Truputį pradedame taktinius dalykus, bet labiau metimai, viskas be kontakto. Kai gauni krūvio, raumenys visada kažkiek skauda, bet jeigu negulėjai lovoje visą laiką ir kažkiek sportavai, tai tikrai nėra sunku“, – įspūdžiais iš pirmųjų treniruočių pasidalino M. Girdžiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Adomaiti nedaryk Kazlo klaidos...pazintys neturetu daryt itakos...(pats zinai apie ka cia)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių