Apie galingai žaidusį J. Valančiūną: jis – geriausias „Raptors“ žaidėjas

Rezultatyviausias karjeros rungtynes Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) atkrintamosiose varžybose sužaidęs Toronto „Raptors“ lietuvis Jonas Valančiūnas buvo geriausias komandos krepšininkas aikštelėje, rašo „Raptors Republic“.

Tą patį byloja ir statistika. Uteniškis per 41 minutę pelnė 24 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 metimus bei surinko 36 naudingumo balus.

Tiek pagal rezultatyvumą, tiek pagal naudingumą Lietuvos rinktinės nariui neprilygo niekas „Raptors“ ekipoje.

„Jonas – geriausias „Raptors“ žaidėjas aikštėje. Jis atliko tikrai puikų darbą puldamas prieš Whiteside'ą ir buvo matomas žaidžiant po krepšiu. Tai šią vidurio puolėjų dvikovą daro dar labiau intriguojančią.

Jo užtikrintumas ir pasitikėjimas savimi pelnant taškus buvo būtinas, kad būtų kompensuotas Kyle'o Lowry trūkumas puolime“, – apie lietuvį rašė „Raptors Republic“, jam skyrusi pažymį „A+“.

Įdomu tai, kad po tokio galingo pasirodymo J. Valančiūnas nesulaukė dėmesio ESPN reportaže ir apskritai žiniasklaidos susidomėjimo.

Tuo metu „Raptors“ žvaigždė K. Lowry, kuris per 41 minutę pataikė vos tris metimus iš trylikos (23 proc. taiklumas) komandoje buvo įvertintas žemiausiu pažymiu „C–“.

Pažymima, kad jeigu ne įspūdingas gynėjo metimas iš vidurio aikštės besibaigiant ketvirtajam kėliniui, jis būtų įvertintas dar prasčiau, kadangi žaidėjas ne tik nebuvo rezultatyvus, bet ir buvo mažai naudingas.

Kitas „Raptors“ vedlys DeMaras DeRozanas buvo įvertintas „B+. Jo pažymys taip pat buvo kiek pakeltas už tai, jog kiek sėkmingiau sužaidė lemiamuose momentuose. 

J. Valančiūno pasirodymas:


Šiame straipsnyje: Jonas ValančiūnasNBARaptors

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių