Atėnų AEK savininkas sukritikavo Eurolygą: dalį klubų tai priveda prie bankroto ribos

  • Teksto dydis:

Atėnų AEK komandos savininkas Makis Angelopoulos sukritikavo Europos krepšinio sistemą – anot jo, Eurolyga smarkiai iškreipia bendrą vaizdą ir mažina lygios konkurencijos galimybes.

„Visi, kas myli krepšinį, turėtų dėl to susirūpinti. Eurolygos komercinė struktūra (ECA) viską mato kitaip. Futbole veikiantys principai yra sėkmingas pavyzdys, kokį modelį reikėtų sukurti. Tarp turnyrų turėtų būti tiesioginis ryšys, kad rėmėjai galėtų matyti aiškų bendrą vaizdą.

Man atrodo, greičiausiais kelias tai pasiekti – FIBA Čempionų lygą pakelti iki tokio lygio, kad klubai nebenorėtų bet kokia kaina vieneriems metams patekti į Eurolygą. Matome, kad Jeruzalės „Hapoel“ ir Bambergo „Brose“ jau dabar renkasi Čempionų lygą“

Praėjusį sezoną Čempionų lygoje triumfavęs AEK šįmet taip pat pasirinko toliau varžytis būtent pastarajame turnyre.

Angelokopoulas mano, kad apie tokį kelią galėtų pasvarstyti ir silpnesnės Eurolygos komandos.

„Eurolygoje yra daug nesąžiningumo. Ten vienuolika komandų varžosi tarpusavyje, o likusios penkios žaidžia po vieną sezoną ir po jo bankrutuoja ar balansuoja ant bankroto slenksčio.

Reikia paminėti ir tai, kad stipresnės komandos tiesiog nemato prasmės varžytis su 300 tūkst. eurų biudžetą turinčiais klubais“, – kalbėjo jis.

AEK savo galimybes vėl kautis dėl Čempionų lygos trofėjaus šią savaitę padidino pasikviesdama amerikietį Jordaną Theodore‘ą.

Šis sezoną pradėjo Milano „AX Armani Exchange“ komandoje, tačiau treneris Simone Pianigiani žaidėjo savo planuose nematė ir sutartis buvo nutraukta.

Laisvuoju agentu tapusiu Theodore‘u susidomėjusi AEK jį prisikvietė tik po sudėtingų derybų.

„Pasirašyti tokias sutartis yra labai sunku. Konkurentai turi dešimt metų galiojančias sutartis (su Eurolyga, – aut. past.), o tai jiems kasmet duoda po septynis ar aštuonis miljonus eurų papildomų pajamų kasmet.

Mūsų pajamos siekia maždaug du milijonus. Štai toks ir skirtumas tarp mūsų ir mūsų konkurentų Graikijoje“, – kalbėjo Angelopoulos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių