Atsiskyrus Katalonijai, Ispanija prarastų pusę krepšinio rinktinės

Katalonijos regionas sekmadienį pabandė atsiskirti nuo Ispanijos, surengdamas referendumą dėl nepriklausomybės, o tokie žemėlapio perbraižymai ne tik gerokai susilpnintų Ispanijos krepšinio rinktinę, bet ir leistų Europos krepšinyje iškilti dar vienai stipriai nacionalinei komandai.

Katalonijos vyriausybė sekmadienį surengė referendumą, kuriame žmonių klausė, ar jie norėtų atsiskirti nuo Ispanijos. 90 proc. balsavusiųjų pasisakė už pokyčius (2,02 iš 2,26 mln. balsavusių). Visgi dar prieš šį balsavimą Ispanijos valdžia jį paskelbė negaliojančiu, todėl jo likimas, kaip ir Katalonijos ateitis, lieka neaiškūs.

Katalonijai priklauso antras pagal dydį Ispanijos miestas Barselona (1,6 mln. žmonių), taip pat aplink šį miestą išsidėstę Ljobregato l'Hospitaletas, Badalona, Žirona, Terasa, Sabadelis ir kiti.

Jeigu Katalonija priimtų nepriklausomybę, tuomet eilė žinomų krepšininkų turėtų palikti Ispanijos nacionalinę komandą.

Ispanijos krepšinio jėga broliai Pau ir Marcas Gasoliai yra kilę iš Barselonos, todėl abu jie turėtų atstovauti Katalonijos rinktinei. Iš šio miesto yra kilęs ir Juanas Carlosas Navarro, tačiau 37-erių metų gynėjas nusprendė baigti karjerą nacionalinėje komandoje.

Iš šių metų Ispanijos rinktinės Katalonijai priklausytų ir Ricky Rubio, Pierre’as Oriola bei Guillemas Vivesas. Taigi lygiai pusę rinktinės krepšininkų sudarė katalonai.

Iš Katalonijos yra kilę ir daugiau žinomų krepšininkų: Pau Ribasas, Alexas Mumbru, Jordi Triasas, Sergi Vidalis, Xavi Rabaseda, Rafa Martinezas, taip pat 2013 metais rinktinėje žaidęs Havieras Rey ir kiti.

Neaišku, kuriai rinktinei padėtų iš Maljorkos kilę krepšininkai, kadangi šioje saloje kai kur yra kalbama kataloniškai. Be to, Badalonoje žaidęs Rudy Fernandezas yra įvardijamas kaip garsus Katalonijos krepšininkas. Iš Maljorkos yra kilęs ir NBA žaidžiantis Alexas Abrinesas, taip pat Joanas Sastre. 

Ispanijos rinktinei ir toliau atstovauti galėtų Sergio Rodriguezas, Fernando San Emeterio ir broliai Juanas bei Willy Hernangomezas. Šie keturi krepšininkai Europos čempionate vilkėjo nacionalinės komandos marškinėlius.

Prie komandos taip pat galėtų prisijungti Victoras Claveras, Sergio Llullas, Nikola Mirotičius, Serge’as Ibaka, Pablo Aguilaras, Franas Vazquezas ir kiti.

Ispanijos krepšinio lyga ACB dėl Katalonijos atsiskyrimo prarastų vieną stipriausių komandų – „Barceloną“, taip pat Badalonos „Joventut“, kurioje šiuo metu žaidžia Saulius Kulvietis. ACB lygoje 10 pastarųjų metų žaidė ir dar viena Katalonijos komanda, Manresos „Basquet“, tačiau šį sezoną ji iškrito į antrąją lygą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taptų

Taptų  portretas
Dvi stiprios komandos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių