Brolių Gasolių vedama Ispanijos krepšinio rinktinė patiesė vokiečius

  • Teksto dydis:

Po lėtokos pirmosios mačo dalies Marcas Gasolis nusprendė visus reikalus išspręsti per trečiąjį kėlinį. Ispanijos rinktinės aukštaūgis per šį ketvirtį pelnė 18 iš savo 28 taškų ir jo vedama ekipa Europos čempionato ketvirtfinalyje 84:72 (16:19, 18:14, 31:20, 19:19) nugalėjo Vokietijos krepšininkus.

Pusfinalyje ispanai titulo gynimą tęs susitikdami su Latvijos – Slovėnijos dvikovos laimėtojais.

Tarp 4 stipriausių Europos komandų Ispanijos krepšininkai pateko dešimtą kartą iš eilės. Per šį laiką jie po tris kartus tapo čempionais ir vicečempionais, du kartus iškovojo bronzos medalius, o sykį užėmė ketvirtąją vietą.

Paskutinį kartą pusfinalyje jie nežaidė 1997 metais.

Šį kartą ispanai lėtai pradėjo rungtynes ir, įpusėjant pirmajam kėliniui, atsiliko 2:11. Šis skirtumas netrukus aptirpo, o antrajame kėlinyje po 9 iš eilės taškų ispanai pirmą kartą išsiveržė į priekį – 32:27. Visgi vokiečiai prieš ilgąją pertrauką sušvelnino atsilikimą iki taško – 33:34.

Reikalai aikštėje išsisprendė per trečiąjį kėlinį. Po Denniso Schoderio dvitaškio rezultatas buvo lygus (50:50), tačiau tada Sergio Rodriguezas pataikė iš toli, o netrukus savo šou pradėjo M.Gasolis. Jis pataikė tritaškį, dvitaškį su pražanga, po to – dar vieną tritaškį, o jo vedama Ispanijos rinktinė nutolo 62:50.

Vokiečiai pristabdė varžovų spurtą, pataikydami vieną baudą ir dvitaškį, bet prieš pat kėlinio pabaigą M.Gasolis dar kartą dūrė iš toli, taip ketvirtį pabaigdamas pelnęs 12 taškų iš eilės. Iš viso per šį ketvirtį jis surinko 18 taškų.

Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas. Ispanai išsaugojo susikrautą persvarą ir žengė į pusfinalį.

Prie 28 pelnytų taškų M.Gasolis taip pat pridėjo 10 atkovotų kamuolių ir 4 rezultatyvius perdavimus.

Vokietija: Dennisas Schroderis 27, Danielis Theisas 15, Maodo Lo 9, Johannesas Thiemannas 8.

Ispanija: Marcas Gasolis 28 (10 atk. kam., 37 naud. bal.), Pau Gasolis 19, Sergio Rodriguezas 11, Joanas Sastre 8.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių