CSKA – vėl ant menčių: „Olympiakos” sukūrė dar vieną stebuklą

  • Teksto dydis:

Maskvos CSKA krepšininkams vėl nepavyko nutraukti graikiško užkeikimo. Eurolygos pusfinalio mače Rusijos superklubas 38 minutes diktavo sąlygas, tačiau vėl kapituliavo prieš veterano Vassilio Spanoulio vedamą Pirėjo „Olympiakos“ – 78:82 (12:18, 22:21, 24:27, 14:22).

CSKA ilgą rungtynių dalį aiškiai dominavo ir buvo susikrovusi net 12 taškų pranašumą.

Tačiau kantriai žaidę graikai sulaukė atpildo ketvirtajame kėlinyje.

Nors prasidėjus jam, Maskvos klubas dar turėjo dviženklį pranašumą, į aikštę žengęs V.Spanoulis vis dažniau ėmėsi iniciatyvos ir pradėjo tiesti Pirėjo klubui kelią į finalą.

Po jo fantastinio tritaškio likus kiek mažiau nei 2 minutes, „Olympiakos“ pirmą kartą išsiveržė į priekį (72:69) ir savo šanso nepaleido.

CSKA, kuris gynė čempiono titulą, prieš „Olympiakos“ grumėsi jau ketvirtajame finalo ketverte iš pastarųjų šešių. Nė karto graikų barjero šioje sezono stadijoje rusams peršokti nepavyko.

Įdomu, jog reguliariajame sezone keturias pastarąsias dvikovas buvo laimėjęs CSKA, tačiau atėjus lemiamoms akistatoms, „Olympiakos“ rusams yra neįmenama mįslė.

Graikijos superklubas laimėjo ir svarbiausią mūšį – 2012 metų finalą.

Šį sezoną Rusijos čempionai „Olympiakos“ buvo įveikę abu kartus – 81:75 ir 90:86.

CSKA: Milošas Teodosičius 23, Nando De Colo 16, Aaronas Jacksonas 12, Kyle‘as Hinesas 8, Cory Higginsas ir Jamesas Augustine‘as po 6.

„Olympiakos“: Vassilis Spanoulis (6 rez. perd.), Kostas Papanikolaou (9 atk. kam.) ir Georgiosas Printezis po 14, Evangelosas Mantzaris 12, Dimitris Agravanis ir Erickas Greenas po 8.

Rungtynių eiga:

I kėlinys. Dvikovą sėkmingiau pradėjo kariškiai. Po Nando De Colo dviejų taiklių metimų ir Aarono Jacksono pataikymo iš toli CSKA pabėgo į priekį 7:2.

Tačiau graikai labai greitai atsitiesė, laimėjo atkarpą 7:0 ir po Kosto Papanikolaou tritaškio „Olympiakos“ šoko į priekį – 9:7.

Bet vėliau iniciatyvą ir vėl susigrąžino Maskvos klubas. Pirmą kėlinį jie laimėjo 18:12.

II kėlinys. Antrajame kėlinyje CSKA krepšininkams pirmą kartą pavyko įgyti dviženklę persvarą – 30:20.

Graikams labai sunkiai sekėsi stabdyti abu varžovų komandos lyderius. 17-ąją minutę Nando De Colo ir Milošas Teodosičius abu kartu buvo pelnę jau 21 tašką. „Olympiakos“ tuo metu savo sąskaitoje turėjo vos 25.

Pirmoje rungtynių pusėje akivaizdžiai dominavo rusai, bet prieš pat didžiąją pertrauką Dimitris Agravanis pataikė fantastinį tritaškį ir sušvelnino deficitą iki vienženklės atžymos – 33:40.

III kėlinys. Trečiajame kėlinyje CSKA dar kartą buvo įgijusi 12 taškų pranašumą, bet graikai ir vėl atsisakė kelti baltą vėliavą.

Nors maskviečiai toliau dominavo, kėlinį graikai vėl užbaigė dviem nuostabiais Dimitrio Agravanio ir Vangelio Mantzario tritaškiais ir sumažino deficitą iki 4 taškų – 60:64.

IV kėlinys. Per pirmus tris kėlinius vos keturis taškus pelnęs Vassilis Spanoulis savo firminiu metimu sumažino atsilikimą iki minimumo – 66:67.

Įpusėjus kėliniui, veteranas vėl ėmėsi iniciatyvos ir po jo metimo iš po krepšio rezultatas po labai ilgos pertraukos tapo lygus – 69:69.

Likus žaisti kiek mažiau nei dvi minutes iš maždaug aštuonių metrų tritaškį pataikė V.Spanoulis. Veteranas prieš tai buvo prametęs net penkis tolimus metimus.

Maža to, tai buvo tik pirmasis kartas rungtynėse, kai „Olympiakos“ išsiveržė į priekį (74:73). Dar po akimirkos jis „pakabino“ kamuolį Khemui Birchui.

Prasidėjus paskutinei minutei, M.Teodosičius tolimu metimu išlygino rezultatą (76:76), bet kitoje aikštės pusėje tritaškį smeigė ir Erickas Greenas.

Tuomet likus 38 sek. M.Teodosičius pataikė tik vieną baudą iš dviejų ir sumažino deficitą iki dviejų taškų.

Nors graikai nepataikė, o CSKA buvo likę 14 sek., bet M.Teodosičiaus skubotas metimas buvo netikslus.

Tuomet maskviečiai dar spėjo prasižengti prieš V.Spanoulį. Veteranas įmetė tik vieną baudą (80:77), tačiau sukurti stebuklo rusai neįstengė.

Cory Higginsas įmetė baudą, antrą specialiai prametė, bet kamuolio jo komandos draugai neatkovojo ir Pirėjo klubas šventė pergalę – 82:78.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių