D. Adomaitis: apie vėluojančius žaidėjus bei pokyčius rinktinėje

Dainiaus Adomaičio treniruojamos Lietuvos rinktinės treniruočių procesas jau įgavo pagreitį, tačiau pagrindinių darbų nacionalinė ekipa dar nepalietė. D. Adomaitis vis dar laukia trijų svarbių krepšininkų, o jiems prisistačius „Vanagupės“ viešbutyje, rinktinės vairininkas auklėtiniams pradės diegti ir žaidimo schemas.

Mantas Kalnietis jau šiandien turėjo dalyvauti vakarinėje komandos treniruotėje, tačiau dėl atšaukto skrydžio į šias pratybas atvykti jis dar nespės. Atostogaujantis Jonas Mačiulis atvyks liepos 30-ąją, o tiksli Donato Motiejūno atvykimo data dar nėra žinoma, tačiau tai turėtų įvykti per šią savaitę.

Visgi rinktinės trenerių štabas taktinius brėžinius dėlioja jau dabar, o vienas didesnių D. Adomaičio ir jo kompanijos rebusų – sunkiojo krašto puolėjo pozicijos kamšymas. 

Tiesa, Lietuvos rinktinės vairininkas su trenerių štabu be variantų neliks. D. Adomaitis į šią poziciją galės stumtelti tą patį J. Mačiulį, Mindaugą Kuzminską ar Edgarą Ulanovą. D. Adomaitis šių variantų sėkme tiki.

„Matėte ir anksčiau, kad ir J. Mačiulis su M. Kuzminsku rungtyniavo šioje pozicijoje. „Žalgiryje“ E. Ulanovas žaidė ir darė tai gerai. Bandysime įvairius variantus ir treniruotėse, ir draugiškose rungtynėse.

Eimantas Bendžius yra tas krepšininkas, kuris Ispanijoje didesnę dalį žaidė trečioje pozicijoje, bet tai yra žaidėjas, kuris gali žaisti ir ketvirtoje pozicijoje“, – galimas variacijas sudėtyje vardijo D. Adomaitis.

Panašu, kad rinktinė šįmet bus itin mobili. Per rytinę treniruotę pirmadienį Palangoje tritaškius svaidė netgi Jonas Valančiūnas.

Galbūt D. Adomaitis mėgins už Atlanto vis populiarėjantį žemo penketo modelį? Kol savo treniruotėje nemato visų žaidėjų, į šį klausimą D. Adomaitis atsakymo neturi.

„Kalbėjome apie tai su asistentais. Kol nėra Donato čia su mumis, tol negalime konkrečiai planuoti. Ruošiamės modelį tokį, koks jis būtų su dabartiniais žaidėjais, o kai Donatas prisijungs, tada pridėsime ir žaidimo dalį su juo“, – pasakojo rinktinės vairininkas.

– Kokias išvadas galima padaryti po pirmųjų treniruočių?

– Tenkina žaidėjų noras ir atsidavimas darbui. Gerai, kad pirmame cikle leido orai įvykdyti planą, nes vakare liko treniruotės salėje. Tos, kurios buvo lauke, jos ir įvyko. Kol kas viskas pagal planą.

– Kokia priežastis, kad M. Kalnietis ir J. Mačiulis atvyksta vėliau?

– Manto situacija asmeninė, turėjo šventę praėjusį savaitgalį, o Jonas buvo anksčiau suplanavęs atostogas su šeima ir dukterimis, jas atšaukti nebuvo galimybės, taigi leidome. 

– Kurie žaidėjai atrodo nustebinę?

– Nėra nustebinusių pozityviai ar negatyviai. Visi dirba kaip reikia. Norime sulyginti jų fizinę būklę, kad vėliau galėtume dirbti vienu rimtu kaip komanda. Visi yra pasiruošę.

– Ar buvo toks pokalbis su D. Motiejūnu, kad jam atvykus į rinktinę, jis pasirašytų kontraktą su NBA komanda, bet ji nebeleistų jam žaisti rinktinėje?

– Tokio pokalbio nebuvo. Mano noras, kad jis būtų čia, o tada jau žiūrėsime. Man svarbiausia jo noras žaisti rinktinėje. Manau, kad atvykęs čia, jis nebenorės išvykti. Mes negalime daryti įtakos. Yra situacija, kad reikia gerbti žaidėjo pasirinkimą, bet Donato atveju, jis nėra NBA naujokas kaip Domantas.

– Ar faktas, kad šiuo metu pasirinkimo ketvirtoje pozicijoje beveik neturite, kiša koją šiandieniniam pasirengimo etapui?

– Yra taip, kad kai kuriuos dalykus privalai pasilaikyti. Nėra Jono, Manto… Kai kurie žaidimo dalykai laukia ateities. Pasikartojame dalykus, kuriuos norėsime žaisti, modelis, kuris tenka esamai sudėčiai, o kai jie prisijungs, eisime toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių