D. Adomaitis: „Neptūno“ laukia titaniška kova

  • Teksto dydis:

Kovo 8 dieną (trečiadienį) 19 val. „Švyturio“ arenoje Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ kils į žūtbūtinę FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio kovą su svečiais iš Vokietijos – Liudvigsburgo „MHP Riesen“ (Vokietija) krepšininkais.

„Neptūnui“ yra būtina pergalė bent 13 taškų skirtumu, nes pirmajame aštuntfinalio mače vokiečiai savo arenoje šventė pergalę rezultatu 73:61.

„Po pirmųjų rungtynių padarėme išvadas ir tikėkimės, kad tų pačių klaidų nebekartosime. Žinome situaciją ir rungtynių svarbą, esame nusiteikę itin kovingai ir pasiryžę panaikinti šį taškų skirtumą“, – rungtynių su vokiečiais išvakarėse kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Anot jo, svarbu nebedaryti klaidų, po kurių varžovai galėtų pelnyti lengvus taškus.

„Pirmajame aštuntfinalio mače 22 minutes žaidėme taip, kaip buvome suplanavę, tačiau vėliau jų agresyvi gynyba išmušė iš vėžių, ėmėme klysti. Turime kautis susikaupę, susikoncentravę ir pasiruošę kietai, individualiai vyras prieš vyrą dvikovai.

Akcentuojame, kaip po gynybos pereiti į pozicinį puolimą ir išvengti klaidų. Juk pirmose rungtynėse „MHP Riesen“ po mūsų klaidų pelnė 20 lengvų taškų. Negalime leisti jiems pelnyti lengvų taškų, privalome kontroliuoti kamuolį, žaidimo ritmą. Vokietijoje antroje rungtynių pusėje varžovai mums primetė savo žaidimą, o Klaipėdoje prie savų sirgalių ir tokio nuostabaus jų palaikymo turime daryti viską, kad būtų atvirkščiai“, – pabrėžė „Neptūno“ treneris.

D.Adomaitis išskyrė ir kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių.

„Pirmajame mače „MHP Riesen“ po atkovotų kamuolių pelnė 17 taškų. Taigi, kova dėl atšokusių kamuolių labai svarbi ir akcentuojame, kad dėl kamuolių, dėl kiekvieno aikštės centimetro privalo kautis visi penki aikštėje esantys mūsų žaidėjai. Tik tokiu atveju galime mąstyti apie teigiamą rezultatą„, – sakė „Neptūno“ treneris.

Pasiteiravus, ar sekmadienį po Kaune „Tete-a-Tete Casino-LKL“ rungtynėse iškovotos pergalės (78:69) prieš „Žalgirį“, neptūniečių nuotaika ir pasitikėjimas gerokai išaugo, D.Adomaitis atsakė: „Pergalės visada suteikia gerų emocijų, tačiau jei bent vienas iš mūsų žaidėjų dvikovoje su vokiečiais į aikštę žengs besidžiaugdamas pergale prieš „Žalgirį“, tai bus didžiausia klaida. Reikia tai pamiršti ir koncentruotis naujoms, itin svarbioms rungtynėms. Laukia sunki, tiesiog titaniška kova.“

„Neptūno“ strategas tarp teigiamų faktorių išskyrė savo namų tvirtovę ir Klaipėdos krepšinio sirgalius.

„Visi žinome, kad Klaipėdos krepšinio sirgaliai yra nuostabūs. Naudodamasis proga, norėčiau paprašyti dar aktyvesnio jų palaikymo. Mums labai reikia tos sirgalių energijos ir papildomo impulso. Reikia, kad sirgalių pagalba varžovai pajustų, kad išties rungtyniauja išvykoje ir kad kiekviename žingsnyje jaustų tą sirgalių spaudimą. Visi kartu užkurkite varžovams pirtį“, – ragino D.Adomaitis.

„Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika teigė, kad visi žaidėjai yra labai kovingai nusiteikę ir žūtbūt privalo panaikinti tą 13 taškų skirtumą.

„Manau, kad mūsų komanda yra pasiruošusi šiam mums iškeltam tikslui. Esame motyvuoti ir trokštame patekti į kitą FIBA Čempionų lygos turnyro etapą. Kitokių minčių net nėra. Mums baigti šį turnyrą dar per anksti“, – ryžtingai kalbėjo M.Mažeika.

„Neptūno“ ir Liudvigsburgo „MHP Riesen“ dvikovą trečiadienį nuo 19 val. tiesiogiai iš Klaipėdos transliuos LRT Kultūros kanalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Silvestras iš kaimo

Silvestras iš kaimo portretas
NUOMONĖ: sirgsim prieš Klaipėdos kaimo komandą. Ir taip kaimas toli nuėjo- užteks.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių