D. Adomaitis: norisi matyti pasikeitusį krepšinio rinktinės mentalitetą

Du smūgius Prancūzijoje patyrusi Lietuvos rinktinė rytoj Kauno „Žalgirio“ arenoje kils į penktąją kontrolinę akistatą.

Varžovė – vieną pamoką lietuviams namie jau pravedusi Vincento Collet kariauna. Lietuvos rinktinė sugrįžusi iš Orleano prakaitą liejo Kaune, o šiandien jau treniravosi ir „Žalgirio“ arenoje, kur mintimis pasidalijo rinktinės vairininkas Dainius Adomaitis.

Jei iki šiol specialistas pergalės būtinybės nesureikšmino, tai šįkart treneris jau kalbėjo apie pergalių alkį.

– Kaip pavyko išnaudoti tas kelias laisvas dienas?

– Pavyko gerai, nes pagaliau visi turėjome dvi pilnavertes treniruotes, tik viską jaukė tai, kad Prancūzijoje apsinuodijo kai kurie žaidėjai, kurie negalėjo treniruotis, tai kiek blaškė. Marius įsijungė vakar vakare, darydamas dalį treniruotės, šiandien vėl taip pat. Kol kas viskas normaliai

– Kokios didžiausios klaidos buvo turnyre Prancūzijoje?

– Didžiausios klaidos, kaip ir kalbėjome, buvo individuali gynyba, per daug lengvų taškų, situacijose, kuriose turime susiginti, pasikeisti ar yra mano atsakomybė tose situacijose. Atrodo, tai išsiaiškinome treniruotėse ir video peržiūrose.

– Kokie akcentai rytojais mačui?

– Pirmiausia, mums reikia susitvarkyti mentalitetą ir į tai žvelgti ne kaip į draugiškas rungtynes, bet į rungtynes, kuriose turime iškovoti pergalę.

– Kokį įspūdį palieka Evaldas Kairys?

– Jis dalyvavo po dalį treniruotės, kol kas viskas normaliai. Rytoj po treniruotės spręsime, kas tikrai galės rungtyniauti, o kas ne.

– Galime laukti mažiau eksperimentų?

– Žinote, visiems norisi laimėti, pergalės. Man labiausiai norisi kokybės žaidime. Rytoj turime tai pagerinti.

– Kada paaiškės keturioliktukas, kuris vyks į Rygą?

– Tai bus arba 14 arba 15 žaidėjų. Turime du žaidėjus, kurie yra su dideliu klaustuku, ar jie fiziškai galės treniruotis ir vykti į čempionatą.

– Ar Rokas Giedraitis ateityje dar sulauks šansų?

– Taip, žinoma. Tai ateities žaidėjas. Jis turi daryti ir tikiu, kad jis darys progresą žaidime. Smagu, kad vyko geras darbas, bet sprendžiame savo tikslus. Jis susipažino su daugeliu dalykų ir žengė žingsnį į priekį.

– Ar buvo pokalbis su Donatu Motiejūnu? Atrodo, kad iki šiol jis demonstruoja pernelyg didelį norą ir perdega.

– Tai atsiranda iš didelio noro, o to iš jo neatimsi. Dabar treniruotėse ir išskyrėme situacijas, kai su juo žaisime ketvirtoje pozicijoje ir penktoje. Reikia laiko susidėlioti į savo vietas, kad visi suprastų savo vaidmenis. Turėjome pokalbį, taip kad rungtynės vėlgi duos atsakymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONIS

JONIS portretas
PIRMIAUSIA REIK GERBTI VISU NUOMONE. VELIAU VISKAS SUSIDESTYS. SKIRKIME VISIEMS PAGARBOS.

Orakulas

Orakulas portretas
Kurtinaitis, Marčiulionis, Jovaiša buvo "kito kirpimo" sportininkai. Jie nebuvo pratę žaisti dėl didelių pinigų, todėl jų mentalitete figūravo žaisti dėl garbės. Žalgirio, Lietuvos ir t.t. Net SSSR rinktinėje pergalė jiems reiškė toli gražu ne raudonos vėliavos garbę. Nekvestionuoju Adomaičio kašio profi kondicijų - ne mano nosiai. Tačiau aišku viena: Adomaitis iš visų buvusių rinktinės trenerių kol kas nesugeba "užkurti" žaidėjų ambicijų. Jei ne "už Lietuvą", Tai bent jau asmeninių. Temperamentas ne tas. Tačiau tai irgi būtina trenerio savybė.

TRENERIUI

TRENERIUI portretas
Mentalitetas- individui ar individų grupei būdingas galvosenos, mąstymo būdas.Ponas treneris nori,kad pasikeistų mentalitetas? O ką apie mentalitetą galvoja Sabonis, Kurtinaitis, Jovaiša,Karnyšovas, Kazlauskas ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių