D. Adomaitis paskelbė Lietuvos krepšinio rinktinės sudėtį

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis Vilniuje pristatė rinktinės kandidatų sąrašą, kurie yra kviečiami į treniruočių stovyklą ruoštis pasaulio pirmenybių atrankos rungtynėms su Kroatijos ir Nyderlandų rinktinėmis. Į šį „langą“ treneris pakvietė 15 krepšininkų.

„Sunkiai sekėsi sudaryti sąrašą. Naujos sistemos specifika apsunkina darbą tiek treneriams, tiek klubams. Prisitaikėme prie dabartinės situacijos ir nusprendėme stovyklą pradėti vėliau. Žaidėjai, kurie pradės sportuoti komandose, galės ten praleisti kaip įmanoma daugiau laiko.

Vyko diskusijos su klubų vadovybėmis, treneriais ir pačiais žadėjais. Planavome rinktis 30 dieną, bet priėmėme sprendimą geriausią visiems. Nes žaidėjai gali praleisti daugiau laiko su klubu. Klubai sutiko išleisti, todėl kad pradedame vėliau pasiruošimą“, – spaudos konferencijos metu sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruočių stovykla prasidės rugsėjo 7 dieną Vilniuje, o jau po dviejų dienų „Siemens“ arenoje lietuviai kontrolinėse rungtynėse išmėgins jėgas su Latvijos nacionaline komanda.

Rugsėjo 5 dienos dvikovoje su Suomijos rinktine kausis jaunimo pagrindu sudaryta komanda, kuriai vadovaus Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinės vyr. treneris Arvydas Gronskis.

Kalbėdamas apie būsimus varžovus, treneris išskyrė tai, jog Kroatijos rinktinės sudėtyje bus NBA rungtyniaujančių žaidėjų, o Nyderlandų rinktinė pasižymi tuo, kad ilgą laiką žaidžia kartu.

„Turime informacijos apie Kroatijos rinktinę, pas juos sudėtyje yra 4 NBA žaidėjai, o su Krunoslavu Simonu tai yra tikrai didelė jėga. Jie maksimaliai rinko žaidėjus, nes žino, kokia yra jų situacija. Bus be galo sunkios rungtynės prieš juos išvykoje. Olandija yra komanda, kur nemažai žaidėjų žaidžia ilgą laiką. Ta pati sistema, treneris… Lengvesnė situacija žaisti ir nereikia daugiau skirti laiko susižaidimui. Kroatai išsiskiria indiaviualiu meistriškumu, o olandai – komandiškai“, – pridūrė treneris.

Vardas, pavardė, pozicija

Mantas Kalnietis PG

Lukas Lekavičius PG

Mindaugas Girdžiūnas PG

Marius Grigonis SG/SF/PG

Renaldas Seibutis SG

Adas Juškevičius SG/PG

Edgaras Ulanovas PF

Rokas Giedraitis SF/SG

Edgaras Želionis PF/C

Eimantas Bendžius PF/SF

Mindaugas Kuzminskas SF/PF

Arnoldas Kulboka SF

Artūras Gudaitis C

Evaldas Kairys C

Martynas Echodas C

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sėkmingai įveikė pirmąjį pasaulio čempionato atrankos etapą ir iškovojo visas šešias pergales. Lietuviai antrąjį atrankos etapą pradės rugsėjo 14 dieną rungtynėmis išvykoje su Kroatijos rinktine, o rugsėjo 17 dieną „Siemens“ arenoje lauks dvikova su Olandijos ekipa.

Lietuvos sirgaliai namuose žaidžiančią rinktinę galės išvysti dar prieš oficialias rungtynes. Rugsėjo 9 dieną „Siemens“ arenoje vyks kontrolinės rungtynės su Latvijos nacionaline komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Kaimietis ir dar LOPAS iš didžiosios raides.Pirma tegul išmoksta Lietuviškai kalbėti,Kaimietis

kas

kas portretas
kad pakvietė žaidėjus, bet kas iš jų žais tai neaišku, per TV Adomaitis aiškino, klubai neišleidžia žaidėjų, aš manau, kad pas šį trenerį nelabai ir patys sportininkai nori žaisti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių