D. Adomaitis: sistemos minusas – geriausi žaidėjai negali rungtyniauti

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinė, po ketvirtadienį pralaimėtų rungtynių Italijai, sekmadienį „Siemens“ arenoje priims Kroatijos rinktinę, o vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis prieš dvikovą teigė, jog varžovų komanda yra stipriai pasikeitusi nuo pirmojo tarpusavio susitikimo, kurį rugsėjo mėnesį lietuviai laimėjo 84:83.

„Priešininkai bus kitokie negu pirmajame tarpusavio susitikime. Dabar jie stengiasi žaisti per baudos aikštelę, išnaudoja Miro Bilaną. Tai jauna, agresyvi komanda, turinti balansą tarp jaunų ir patyrusių žaidėjų“, – apie priešininkus kalbėjo Adomaitis.

Iš tiesų, Kroatijos rinktinės centras dabar yra svarbiausia būsimų varžovų figūra puolime. Pergalingose rungtynėse su Vengrija kroatas pelnė 22 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir surinko 31 naudingumo balą.

„Su juo (Bilanu) kova po krepšiu bus vienas iš pagrindinių akcentų. Jis taškus pelno ne tik žaisdamas nugara į krepšį, bet ir po pikenrolo, iš antrų šansų.“

Lietuvos rinktinės treneris, prisiminęs mačą su Italija teigė, jog komanda nusileido varžovams fiziškumu.

„Išanalizavome savo klaidas. Italai žaidė kietai, ant pražangos ribos, o mes neatsakėme tuo pačiu. Nusileidome fiziškumu.“

Jei Kroatijos rinktinė dar turi vilčių patekti į pasaulio krepšinio čempionatą Kinijoje, tai Europos čempionai slovėnai viltis prarado ketvirtadienį pralaimėję Ukrainai.

Adomaitis teigė, jog tai ir yra didžiausia langų problema, kad geriausi šalies krepšininkai negali atstovauti savo rinktinėms.

„Šios sistemos minusas yra tai, kad geriausi žaidėjai negali rungtyniauti. Sirgaliai nori matyti stipriausias rinktines su geriausiais krepšininkais tiek atrankoje, tiek čempionate. Aišku, gaila, kad Europos čempionų nebus pasaulio čempionate. Tai yra minusas, nes svarbiausiuose turnyruose turėtų kovoti stipriausios rinktinės.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Paimkit bent Lauryną Birutį, juk sėdi , o žaisti moka ir netingi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių