D. Adomaitis: turėjome gerą pamoką su laiminga pabaiga

  • Teksto dydis:

Po FIBA Čempionų lygos rungtynių tarp Ušako "Sportif" ir Klaipėdos "Neptūno" savo nuomones uostamiesčio klubo interneto svetainei bcneptunas.lt išsakė "Neptūno" strategas Dainius Adomaitis ir žaidėjai Martynas Mažeika bei Larry Drew.

„Džiugu, kad Čempionų lygos turnyre pavyko startuoti pergale. Išvykoje tai yra labai sunku ir svarbu. Vyrams rūbinėje pasakiau, kad jie turi gerokai daugiau potencialo, nei parodė antroje rungtynių pusėje. Per pirmus du kėlinius mes žaidėme drausmingai ir protingai, taip, kaip buvome susitarę. Po didžiosios pertraukos mes pametėme rungtynių kontrolę, tačiau gerai, kad sėkmė buvo mūsų pusėje. Dabar svarbiausia grįžti namo, pasidaryti išvadas ir tų pačių klaidų nebekartoti. Turime išsianalizuoti žaidimą, nes blogiausia, kad blogose situacijose dalyvauja vis skirtingi žaidėjai. Komanda nesusilipdo taip greitai, kaip norėtųsi. Rungtynių pabaigoje tai, jog nepavyko pataikyti baudų, išties privertė pasinervinti. Netaiklūs baudų metimai – tai žaidėjų psichologija. Tai mums gera pamoka su laiminga pabaiga“, - kalbėjo "Neptūno" treneris Dainius Adomaitis.

Jis pabrėžė, kad Čempionų lyga nėra tas čempionatas, kuris trunka ilgai.

"Tokiuose turnyruose yra ribotas kiekis rungtynių, tad kiekviena pergalė yra labai svarbi, net gali būti aukso vertės. Klubo valdyba iškėlė tikslą patekti į antrąjį varžybų etapą, o vėliau gali būti keliami ir nauji tikslai. Norint patekti į antrąjį turnyro etapą, reikia laimėti namų rungtynes ir bandyti laimėti kelias rungtynes išvykoje. Per kiekvienas rungtynes reikia išeiti į aikštę kovoti, stengtis bei žaisti pagal savo galimybes“, - kalbėjo "Neptūno" treneris.

„Mes suprantame, kad giname ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos garbę. Į aikštę išėjome kautis iš širdies. Pirmoje rungtynių pusėje sekėsi geriau, antroje - šiek tiek strigome, tačiau svarbiausia, kad pavyko iškovoti pergalę. Pirmąsias FIBA Čempionų lygos rungtynes pradėti pergale - labai svarbu psichologiškai. Spalio 25 dieną (antradienį) laukia FIBA Čempionų lygos akistata namuose, „Švyturio“ arenoje, su Varezės "Openjobmečio" (Italija) klubu. Bandysime nenuleisti kartelės ir savo sirgalius Klaipėdoje pradžiuginti dar viena pergale“, - po rungtynių kalbėjo „Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika.

Po rungtynių Larry Drew sakė, kad pirmoje rungtynių pusėje "Neptūno" komandai pavyko išlaikyti greitą žaidimo tempą ir geriau gintis, tačiau antroje rungtynių dalyje puolimas kiek apstojo ir jau virė įtempta dvikova. "Džiugu, kad pavyko atsilaikyti ir laimėti rungtynes. Mums padėjo tai, kad per pirmus du kėlinius susikrovėme pranašumą", - teigė "Neptūno" legionierius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Na jau trenerio NESUGEBEJIMAS valdyti komanda paskutinemis minutemis tai buvo STULBINANTIS!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių