Dar viena Klaipėdos uosto krepšininkų pergalė

16-osiose Baltijos jūros uostų krepšinio pirmenybėse antrus metus iš eilės triumfavo Klaipėdos atstovai.

Kaimyninėje Liepojoje surengtose varžybose, kaip įprasta, varžėsi šešių uostų – Klaipėdos, Talino (Estija), Rygos, Liepojos, Ventspilio (Latvija) ir Kaliningrado (Rusija) penketukai.

Klaipėdiečiai apgynė nugalėtojų vardą, pernai iškovota Rygoje.

Lietuviai savo pogrupyje nesunkiai įveikė uostininkus iš Rusijos ir Estijos. Kaliningrado ekipa buvo sutriuškinta 66:32, Estijos sostinės atstovai palaužti dar didesniu skirtumu – 67:28. Užėmęs pirmą vietą Klaipėdos uosto penketukas iš karto pateko į finalą.

Burtai lėmė, kad kitame pogrupyje varžėsi vien Latvijos uostų ekipos. Šiame būryje geriausiai kovojo Rygos penketukas, tapęs konkurentu Mariaus Tamolio vadovaujamiems krepšininkams lemiamame mače.

Finale lietuviai šiek tiek vargo su rygiečiais, tačiau vėliau išryškėjo jų persvara, kuri paskutiniame kėlinyje nekėlė abejonių – 81:53.

Žvelgiant į turnyrų istorija, ji itin palanki klaipėdiečiams. Per pirmuosius aštuonis metus jie taurę laimėjo šešis kartus. Po to pergalės lankė varžovus – Klaipėdos krepšininkai septynerius metus iš eilės, iki 2017-ųjų, grįždavo iš varžybų tuščiomis.

Du turnyrus paeiliui laimėję ir taurę išsaugoję Lietuvos uostininkai, ją pasiliks visam laikui, jei triumfuos ir 2019-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių