Dėjimų konkurse triumfavo kviestinis svečias G. Žitlinskas

  • Teksto dydis:

Karaliaus Mindaugo taurės turnyro metu vykusiame dėjimų konkurse triumfavo kviestinis svečias 175 cm ūgio Gediminas Žitlinskas, kuris finale po įspūdingos kovos vienu tašku įveikė Utenos „Juventus“ šoklųjį gynėją Aaroną Bestą.

Finale Žitlinskas surinko 149 taškus ir minimalia persvara aplenkė 148 balus surinkusį Bestą. Žitlinsko pergalę nulėmė lemiamas dėjimas, už kurį jis gavo 50 taškų, o jo varžovas – 48.

Triumfavęs konkurse, Žitlinskas laimėjo 1,5 tūkst. eurų piniginį prizą.

„Sunkiai sekėsi susitvarkyti su jauduliu, bet pabaigoje, kai artėja išbėgimas, tuomet palengvėja ir darai tai, kas jau seniai įprasta, – po pergalės kalbėjo Žitlinskas. – Likus dviem savaitėms iki renginio patyriau traumą, dvi savaites nesitreniravau, tik pratimais užsiėmiau. Įdirbis per eilę metų buvo padarytas ir jis išliko. Antrame ture vėl pasijautė, bet adrenalinas padarė savo.

Nesitikėjau, kad bus toks pasipriešinimas. Bestas irgi labai gerai pasiruošęs, treniravosi, per žmones šoko. Maniau, kad nebus tokių dėjimų. Klydau. Kai yra konkurentai tokio lygio, tai dar daugiau išpeši iš savęs.“

Žitlinskas niekada profesionaliai nežaidė krepšinio, tačiau nuolat treniruojasi dėl dėjimų konkurso. Jis prisipažino, kad galingą šuolį turi dėl savo darbo.

„Mano šeimoje nėra tokių sportininkų, nebuvo iš ko paveldėti. Įdirbis, viską padarė darbas. Svarbu tinkamas derinys galvoje, širdyje ir to pakanka. Nueisi ten, kur nori. Yra programos, internete prikišta daug. Nežinančiam sunku atsirinkti, kas veiksminga. Radau, kas veikia, taikau sau“, – pasakojo Žitlinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
Fantastika!!!!!!!! Saunuolis!!!!!! Tokio ugio 1,75m. prispardei uzpakalius ilgsiam. Ka daro meile KREPSINIUI. Unikalus pasirodymas!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių