E. Žukauskas: dabar spaudimas – ant graikų pečių

Eurelijus Žukauskas per savo karjerą yra vilkėjęs ir Pirėjo "Olympiakos", ir Kauno "Žalgirio" klubų marškinėlius. Graikų klubo virtuvę iš vidaus pažįstantis aukštaūgis įsitikinęs – sužeisti varžovai dar smogs atgal.

"Nepasakyčiau, kad žalgiriečių pergalė mane labai nustebino. Žinant, kad "Olympiakos" šį sezoną žaidžia banguotai, be to, pastaruoju metu turėjo nemažai traumuotų žaidėjų, buvo galima tikėtis, kad graikai bus įkandami", – svarstė E.Žukauskas.

– Kas lėmė kauniečių pergalę?

– Pirmiausia, jų pačių kovingumas ir meistriškumas. Kad ir kaip atrodė šeimininkai, buvo situacijų, kai žalgiriečiai galėjo palūžti, bet jie atsilaikė. Tie fantastiški Vassilio Spanoulio tritaškiai galėjo išmušti iš vėžių, bet jie nesudrebėjo, nenuleido rankų ir kovėsi iki pabaigos.

– Laimėdami žalgiriečiai atsikovojo ir aikštės pranašumą. Ar graikams tai – didelė netektis?

– Pirėjo Taikos ir draugystės rūmuose atmosfera būna labai karšta, bet tik tuo atveju, jei šeimininkams sekasi. Jei jie pirmauja, tada ir žiūrovai kelia velnišką triukšmą. Ir tai tampa graikų pranašumu. Bet jei varžovai neatsilieka ar net turi iniciatyvą, "Olympiakos" sirgaliai aprimsta.

– Vienu pagrindinių pergalės kalvių tapo Brandonas Daviesas, pagerinęs net šešis asmeninius rekordus. Ar vidurio puolėjo pakilimui turėjo įtakos tai, kad prieš keletą dienų jis ilgam susiejo savo ateitį su "Žalgiriu"?

– Nemanau, kad pratęsta sutartis turėjo įtakos. Tiesiog B.Davieso sportinė forma pastaruoju metu nuosekliai gerėja. Jis gauna vis daugiau laiko aikštelėje. Taip sutapo, kad dabar kiek mažiau reiškiasi Paulius Jankūnas. Todėl labai gerai, kad tada, kai prityla vienas lyderis, jo vaidmenį po krepšiu perima kitas žaidėjas.

– Ar pergalė išvykoje, žinant, kad trečiosios ir ketvirtosios rungtynės numatytos Kaune, – didelis žingsnis finalo ketverto link?

– Nepasakyčiau, kad padarytas lemiamas darbas, bet pirmas žingsnis žengtas nemenkas. Tačiau lengva nebus, serija gali būti ilga. Sakyčiau, kad "Žalgiris" įgijo psichologinį pranašumą, perkėlė įtampą ant "Olympiakos" pečių. Sykį nusileidę namuose, jie nebegali klysti. Tai padidins spaudimą graikams. Juolab kad likusiose porose pirmuosius mačus laimėjo šeimininkai. Jie vieninteliai, kurie suklupo savo aikštėje.

– Ar tai, kad žalgiriečiai šį sezoną laimėjo visas akistatas su "Olympiakos", rodo, jog Pirėjo klubas jiems palankus varžovas?

– Dvi pergalės pasiektos po pratęsimų, tie mačai galėjo pasibaigti ir visai kitaip. Bet sprendžiant pagal tai, kaip atkrintamosiose varžybose atrodo kiti favoritai, galima sakyti, kad "Žalgiris" gavo parankiausią priešininką. Pažiūrėkite, kaip galingai dabar atrodo Stambulo "Fenerbahce" ar Atėnų "Panathinaikos". Manau, su jais rūpesčių būtų kur kas daugiau.


Šiame straipsnyje: Eurelijus Žukauskaskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Aurelijus atsargus, nors puikiai mato, kad Šaras bus nugalėtojas!

ttt

ttt portretas
ziaurus krepsinio eksperto kalbejimas apie pievas,visas straipsnis apie nieka,gerai jog zukis nepaminejo,kad laimetoja nulems oras pajuryje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių