Estus skriaudė ir vaikinai, ir merginos

„Buvo puiki proga pasitikrinti rezervą. Tą ir padarėme“, - teigė Lietuvos merginų (iki 16 metų) rinktinės treneris Tadas Stankevičius. Jo auklėtinės antradienį įsirašė antrąją iš eilės pergalę Baltijos taurės turnyre Kaune.

Lietuvos merginos 76:38 sutriuškino varžoves iš Estijos. Kiek nervingesnė mačo pradžia tarsi ir nežadėjo didžiulio skirtumo tarp ekipų. Tačiau netrukus ėmė ryškėti akivaizdus šeimininkių pranašumas. Jos, po pirmojo kėlinio pirmaudamos 19:13, antrajame visiškai supančiojo priešininkių puolimą ir šioms leido įmesti vos 5 taškus. Pačios lietuvės pelnė 15. Dar geresnį puolimą jos pademonstravo antrojoje  rungtynių dalyje, kai per likusias 20 min. surinko 42 taškus.

Nugalėtojoms S. Visockaitė pelnė 15 tšk., D. Jankauskaitė 12 tšk., S. Kaupytė 11 tšk. Estijos rinktinei: H. Kaas 10 tšk., A. Asi 7 tšk., M. Goncharova 4 tšk.

„Trūkumų visada yra ir jų bus. Noriu kelti žaidimo tempą, bet pasipila klaidų. Tačiau mes būsime kantrūs ir palauksime kol jų sumažės. Džiugu tai, kad visos merginos pelnė taškų. Visa komanda reaguoja į tai, palaiko viena kitą“, - aiškino T.Stankevičius.

Išvakarėse Lietuvos merginų (U16) rinktinė 66:57 (21:15, 16:19, 21:8, 8:15) įveikė Latvijos rinktinę. Tąsyk lietuves tempė B. Sinickaitė, pelniusi 26 taškus ir atlikusi 8 rezultatyvius perdavimus.

Paskutinėse rungtynėse šeimininkės trečiadienį 14.30 val. susigrums su Airijos ekipa, kuri tik po atkaklios kovos nusileido latvėms.

Antrąjį laimėjimą turnyre įsirašė ir Lietuvos vaikinų (U16) rinktinė. Lietuviai taip pat grūmėsi su estais ir juos pranoko 72:63. Mačą sėkmingiau pradėję svečiai pirmavo 13:4. Jie laimėjo ir pirmąjį kėlinį 21:18. Vis dėlto antrajame kėlinyje lietuviai spurtavo net 16:0 ir vėliau iniciatyvos nebepaleido.

Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė: M. Blaževič 15, Ą. Tubelis 12, A. Sidarevičius 8.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių