Eurolyga jau žiūri į 2019-uosius

Kol keturi stipriausi Europos krepšinio klubai, tarp jų – ir Kauno "Žalgiris", kovoja Belgrade dėl Eurolygos finalo turnyro trofėjų, šios organizacijos strategai įvardijo kito sezono gaires.

Planuoja plėtrą

Eurolygos vadovas Jordis Bertomeu patvirtino, kad žinomi visi 2018–2019 m. elitinio turnyro dalyviai.

Tai vienuolika klubų, turinčių su Eurolyga ilgalaikes sutartis: "Barcelona", Vitorijos "Baskonia" ir Madrido "Real" (visi – Ispanija), Stambulo "Anadolu Efes" ir "Fenerbahce" (abu – Turkija), Pirėjo "Olympiakos" ir Atėnų "Panathinaikos" (abu – Graikija), Kauno "Žalgiris" (Lietuva), Maskvos CSKA (Rusija), Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis) ir Milano "AX Armani Olimpia" (Italija).

Prie jų prisijungs Europos taurę iškovojusi Stambulo "Darussafaka" (Turkija), Adrijos lygos čempionė Podgoricos "Buducnost" (Juodkalnija) ir VTB Vieningosios lygos bei Vokietijos ir Ispanijos čempionatuose aukščiausias vietas užėmusios, tačiau ilgalaikių Eurolygos licencijų neturinčios komandos.

Varžybų formatas nesikeis (reguliarusis sezonas – du ratai, po to ketvirtfinalis ir finalo ketverto turnyras), nes, pasak J.Bertomeu, koncepcija pasiteisino su kaupu.

Eurolygos plėtra numatoma 2019–2020 m. sezonui – naujos dvi vietos gali būti skirtos Vokietijos ir Prancūzijos klubams.

Žiūrovų – vis daugiau

Tikimasi, kad kitą sezoną dar ūgtelės rungtynių lankomumas, nes dauguma klubų turi didelių rinkodaros rezervų.

2017–2018 m. varžybas stebėjo vidutiniškai 8 864 sirgaliai – 4,3 proc. daugiau nei 2016–2017 m.

Gausiausiai lankomos buvo "Žalgirio" rungtynės Kaune – vid. 13 567 žiūrovai, arba net 18,82 proc. daugiau nei praeitą sezoną.

"Žalgirio" arenos rekordas šį sezoną – 15 525 sirgaliai šiemet kovo 30-ąją per rungtynes su Maskvos CSKA (85:73).

"Augimą lėmė bendras darbas – puiki klubo vadyba ir pačios komandos rezultatai, gerai apgalvota bilietų pardavimo sistema", – pabrėžė Eurolygos ekspertai.

15,1 proc. išaugo "Panathinaikos" rungtynių lankomumas, 3,1 proc. – "Fenerbahce" sirgalių auditorija.

Kukliausi rezultatai – Maskvos srities "Chimki" (vid. 5 975 žiūrovai), "Barcelona" (vid. 5 264) ir "Anadolu Efes" (vid. 3 920).

Kitąmet – Vitorijoje

Eurolygos finalo ketverto turnyro organizavimo estafetę Belgradas perduos Vitorijai – 2019-aisiais šiame Ispanijos mieste pajėgiausios Senojo kontinento vyrų krepšinio komandos varžysis pirmą kartą.

Rungtynės vyks "Fernando Buesa" arenoje, per krepšinio rungtynes talpinančioje 15,7 tūkst. žiūrovų. Joje namų mačus žaidžia "Baskonia" ekipa (šį sezoną Eurolygos kovas stebėjo vid. 11,4 tūkst. sirgalių).

"Miestas, kuris krepšinį myli kaip nedaugelis, nusipelnė šio renginio", – teigė J.Bertomeu.

2017-ųjų birželį preliminarų memorandumą dėl finalo ketverto turnyro Eurolyga buvo pasirašiusi su Maskvos VTB arena, tačiau šiemet balandį J.Bertomeu pareiškė, kad Rusijos sostinė nepasirengusi elitinėms varžyboms.

Įkūrė profsąjungą

Šiandien Belgrade numatyta naujos organizacijos – Eurolygos žaidėjų profsąjungos – prezentacija.

Iniciatyvos įkurti profsąjungą autorius – buvęs ilgametis Slovėnijos nacionalinės rinktinės krepšininkas, NBA patirties turintis Boštjanas Nachbaras.

"Manau, kiekviena sporto lyga privalo turėti stiprią asociaciją, kuri gintų savo atletų teises. Džiaugiuosi, kad ir Eurolygoje rungtyniaujantys žaidėjai tai supranta bei pritaria mano idėjai. Juk ne paslaptis, kad net elitinių lygų klubuose, tarp jų – ir Eurolygos, kyla finansinių problemų, kurios atsiliepia sportininkams", – sakė B.Nachbaras.

Per Eurolygos žaidėjų profsąjungos pristatymą mintimis pasidalys "Fenerbahce" krepšininkas Luigis Datome ir Maskvos CSKA legionierius Kyle'as Hinesas.


Šiame straipsnyje: EurolygaŽalgiris2019Belgradas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Su arena ir populiarumu viskas OK Kaune. Įdomu kiek Kaunas galėtų priimti ketvertuko sirgalių? Viešbučių mažokai. Belgrade šiuo metu yra 10000 turkų, 3000 lietuvių. Dar kažkiek rusų ir ispanų.

Arvys

Arvys portretas
Cia tam pirmam idiotui su galva visai negerai, bet reikia apie durnius kuo maziau diskutuoti. Klausimas yra kada finalo ketvertas galetu buti Kaune, mieste kur krepsinis yra nr.1. Manau pas mus jis mylimas ne maziau nei Vitorijoje

Tam kuris nusišneka apie krepšininkus

Tam kuris nusišneka apie krepšininkus portretas
O ką tu Lietuvai duodi?Gal jos vardą garsini?Gal tiek kiek tie tavo minėti krepšininkai investuoji mūsų šalyje? Gal daug mokesčių sumoki remdamas biudžetą? Ar tik iš savo beviltiškumo čia išsilieji? Gėda net skatyt tokius sapaliojimus....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių