Eurolygos autsaideris pasirengęs kąsti

Blogiausia Eurolygos komanda kartais ne mažiau pavojinga nei turnyro lyderė. Ypač jei ji žūtbūt veržiasi iš rikiuotės dugno. Apie tai perspėjo Šarūnas Jasikevičius, šiandien su savo auklėtiniais Stambulo "Volkswagen" arenoje kibsiantis į atlapus vietos "Darussafaka" ekipai.

Nei varžovus slegianti dešimties pralaimėjimų iš eilės serija, nei sukrėtimai jų komandos sudėtyje nepadarys darbo, kurį privalo atlikti patys žalgiriečiai. Kauno klubas Stambule mėgins reabilituotis už apmaudžią nesėkmę praėjusiame Eurolygos ture, kai išvykoje 84:88 turėjo pripažinti turnyro debiutanto Miuncheno "Bayern" pranašumą.

"Bayern" šešėlis žalgiriečius persekios ir Turkijoje. Juolab kad panašumų tarp šių komandų – nemažai.

"Tai komanda, kuri buvo labai arti pergalių, bet jų nepasiekė. "Darussafaka" kažkuo panaši į "Bayern", ypač savo atletiškumu ir puolime atkovotais kamuoliais. Pas juos visi žaidėjai turi savo vaidmenis ir stengiasi juos atlikti kuo geriau", – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Stambule kauniečiai pasirodys be dviejų starto penketo žaidėjų – Nate'o Wolterso ir Pauliaus Jankūno. "Žalgirio" žaidimo sistemai itin svarbus amerikietis praleis jau antras rungtynes iš eilės, o ekipos kapitonas susižeidė vos grįžęs į rikiuotę LKL mače su Kėdainių "Nevėžiu". Puolėją turėtų pavaduoti Antanas Kavaliauskas, praleidęs akistatą Miunchene.

"Mūsų netektys skausmingos, tad turėsime kiekvienas prisidėti, kad jas kompensuotume, – dėstė puolėjas Artūras Milaknis. – Juolab kad dabartinė "Darussafaka" situacija (1 pergalė ir 11 pralaimėjimų) neatspindi tikrojo komandos pajėgumo. Tai kolektyvas, turintis didelį potencialą."

"Žalgirio" turnyrinė situacija kur kas geresnė (5 laimėjimai ir 7 nesėkmės), bet užimama 10-oji vieta kauniečių visiškai netenkina.

Net šešis amerikiečius pasitelkusioje Stambulo ekipoje rezultatyviausiai žaidžia tik šį mėnesį prie ekipos prisidėjęs Toney Douglasas. 188 cm ūgio gynėjas sezoną pradėjo kitoje Turkijos ekipoje "Sakarya BB", bet ją paliko dėl klubo finansinių sunkumų. Per pirmuosius du Eurolygos mačus naujokas pelnė vidutiniškai po 14,5 taško.

Tarp grėsmingiausių "Darussafaka" ginklų – ir 210 cm ūgio milžinas iš Nigerijos Michaelis Ericas bei 205 cm ūgio latvis Žanis Peineris. Afrikietis yra naudingiausias komandos narys, vidutiniškai renkantis po 14,5 naudingumo balo.

Universalumu pasižymintis Ž.Peineris praėjusį sezoną ne sykį susidūrė su "Žalgiriu" rungtyniaudamas Lietuvos čempionate, kur buvo vienas Panevėžio "Lietkabelio" lyderių. Sėkminga sezono pradžia latviui buvo ir Turkijoje. Tiesa, neseniai atleidus trenerį Ahmetą Čakį ir šį pakeitus kur kas mažiau patyrusiam Selčukui Ernakui, jis žaidžia mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių