Europos čempionato organizatoriai žada nenuskriausti Kauno

2009 metais Lietuvos jaunučių rinktinė Europos krepšinio čempionatą Kaune pradėjo dviem pralaimėjimais iš eilės, tačiau galiausiai nusikapstė iki finalo ir pasipuošė sidabro medaliais. Rytoj mūsų šalies 16-mečių laukia ne mažiau sudėtingas startas Senojo žemyno pirmenybėse, nes jau pirmajame mače juos egzaminuos tąsyk finale triumfavusios Ispanijos vaikinai.

„Grupė labai stipri, tad vaikinams reikės žiūrovų palaikymo“, - pripažino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Lietuvių B grupėje laukia vadinamųjų pietiečių ekipos – ispanai, graikai ir Izraelio atstovai. Šių šalių atstovai jaunučių amžiaus grupėje paprastai turi atletiškumo pranašumą, nes bręsta anksčiau nei mūsų regiono žaidėjai.

Nepaisant sudėtingos grupės, šeimininkai kelia aukščiausius tikslus.

„Turime išlikti žemyno krepšinio elite, kovoti dėl medalių“, - dėstė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Jo žodžiais, jauniesiems krepšininkams, kurie dar neturi aukščiausio lygio tarptautinių varžybų patirties, labai svarbi aistruolių parama.

„Yra puikus pavyzdys. Ką tik Graikijoje baigėsi Europos 18-mečių pirmenybės. Graikai grupėje užėmė vos 4-tą vietą, o galiausiai tapo čempionais. Jei kas stebėjote tą turnyrą, turbūt atkreipėte dėmesį, kas per graikų rungtynes darėsi tos salytės tribūnose. Toks pozityvus saviškių palaikymas yra labai svarbus. Turime suprasti, kad vien priimti tokio lygio varžybas mūsų šaliai yra didelė privilegija“, - aiškino A.Sabonis.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pabrėžė, jog tai, kad Lietuvos krepšinio sostinei ne pirmą kartą patikimas finalo turnyras, reiškia Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) pagarbų požiūrį į lietuvišką krepšinio infrastruktūrą bei organizacinius sugebėjimus.

Jo paskaičiavimais, iš planuojamo pirmenybių biudžeto – 400 tūkst. eurų, net apie 90 proc. liks mieste. Vien čempionato išvakarėse mieste apsistojo apie 350 turistų, kurie leis pinigus ne tik turnyro arenose, bet ir parduotuvėse, viešbučiuose, kavinėse ir t.t.

„Atrodo, atlikome visus namų darbus, - merui antrino A.Sabonis. - Tiesa, buvo situacija su rusais (FIBA diskvalifikavo šią ekipą. - aut. past.), bet sunkumų neiškils. Mes vykdysime FIBA nurodymus ir rusams įskaitysime techninius pralaimėjimus 0:20“.

Miesto vadovas V.Matijošaits pasidžiaugė, kad šiumetinės jaunučių rinktinės pagrindą sudaro kauniečiai. Jų ekipoje bus penki: Arnas Velička, Elvis Juozaitis, Ignas Sargiūnas, Lukas Uleckas ir Aidas Bakutis. Be to, du specialistai iš Kauno dirba rinktinės trenerių štabe.

Ekipos vyriausiojo trenerio Gedimino Petrausko teigimu, komanda pirmenybėms rengėsi daugiau nei mėnesį. Per tą laiką spėjo sužaisti ne vienerias kontrolines rungtynes su galingais varžovais, atsirinko pajėgiausių savo žaidėjų 12-uką.

„Svarbiausia, kad išvengėme traumų ir esame visiškai pasirengę svarbiausiam sezono startui“, - džiaugėsi vairininkas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

eks kreivasnukiui

eks kreivasnukiui portretas
Apsišikėli, andriau, nepasirašinėk slapyvardžiu "opiumas" - juk visi žino ir supranta, kad nustumtas nuo lovio esi pilnas įtūžio ir pagiežos garbingai laimėjusiems oponentams. Todėl kiekvieną dieną rašinėji piktus komentarus. Fui. Jukš, kiaule. Kriu kriu kriu. P.S. Ačiu dievui, kad daugiau nesimato tavo dūchiško snukio.

Užpelkis

Užpelkis portretas
Palykit gerb. ramybėje. jums iki jo nuveiktų darbų labai toli.

Atsakymas komentarui opiumas

Atsakymas komentarui  opiumas portretas
Jau kiek Kupčinskėlis reklamavosi(pagrindinis jo buvo "darbas"),tai vemt reikėjo, kas kur "nusiperdė "- Andriukas tuj prisistatė, net prie kažkieno nupiešto "dramblio" pozavo ar Mikrovisatos suremontuotos perėjos, dabar, būdamas NIEKAS, savo fizionomiją kiša kur gali O dabartinis meras turi būti matomas visuomenei, ir per mažai kol kas tai daro.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių