Fenomenalus buvusio žalgiriečio rekordas pergalės negarantavo

34 metų Tomas Delininkaitis per savo spalvingą karjerą sužaidė ne vienas sėkmingas rungtynes, tačiau tokių, kokiose jis žibėjo trečiadienį Prienuose, dar nebuvo. Buvęs Lietuvos rinktinės bei Kauno „Žalgirio“ krepšininkas į varžovų krepšį pasiuntė net 30 taškų ir užfiksavo karjeros rekordą.

T.Delininkaitis per karjerą atstovavęs Graikijos, Italijos, Ispanijos, Ukrainos, Latvijos, Turkijos bei ne vienam Lietuvos klubui, taip rezultatyviai dar nebuvo žaidęs. Tačiau net ir tokio fenomenalaus pasirodymo nepakako, kad 190 cm ūgio gynėjas atneštų pergalę Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipai. Baltijos krepšinio lygos (BBL) pirmajame finalo mače šeimininkai 85:88 nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandai. Kauniečio Ramūno Cvirkos treniruojami „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai iškart šovė į priekį. Per pirmąjį kėlinį stulbinamai iš arti atakavę svečiai pataikė 12 iš tiek pat metimų ir po 10 min. pirmavo užtikrintai – 27:17. Daugiau nei pusės tūkstančio sirgalių palaikomi prieniškiai atsikvošėjo per antrąjį ketvirtį. T.Delininkaičio dėka, kuris taškus rinko tolygiai rungtynių minutėms (13-ąją min. turėjo 13 taškų, 24-ąją – 24-is), šeimininkai ėmė artėti. Antrąjį kėlinį laimėję 31:21 jie ilsėtis išėjo esant lygiam rezultatui 58:58.

Antroji rungtynių dalis buvo kur kas atkaklesnė. Tašką į tašką žengę ekipos palaikė intrigą, tačiau ritmą diktavo Pasvalio krepšininkai. Legionierius iš Havajų Derrickas Low, kaunietis Egidijus Dimša, buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo kapitonas Stepas Babrauskas rinko taškus ir palaikė nedidelį saviškių pranašumą. Vis dėlto T.Delininkaitis, iš viso pataikęs 7 tritaškius iš 16, 1 dvitaškį iš 3 bei 7 iš 8 baudos metimų, neleido svečiams atitrūkti. Likus žaisti kiek daugiau nei 2 min. „Vytauto“ marškinėliais vilkintis kaunietis gynėjas Darius Gvezdauskas iš pradžių rezultatą išlygino 81:81, o netrukus ir persvėrė 83:81. Vis dėlto, lemiamu mačo momentu prabilo S.Babrauskas, iš viso pelnęs 10 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius. Puolėjas pataikė baudos metimą bei tritaškį, o E.Dimšą pridūrė dvitaškį ir pasvaliečiai vėl atitrūko 88:83.

„Vytauto“ krepšininkai sugebėjo rezultatą sušvelninti iki vieno tolimo metimo, bet pergalės nebeišplėšė.

Abiejų ekipų treneriai po mačo tvirtino, jog kova dėl BBL taurės dar anaiptol nebaigta. Aukso medalių likimas spręsis atsakomosiose rungtynėse Pasvalyje balandžio 5 d.


Šiame straipsnyje: BBLvytautaspieno žvaigždės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių