FIBA Čempionų lygos drama: Utenos „Juventus“ po pratęsimo nukovė „Dinamo“

  • Teksto dydis:

FIBA Čempionų lygos rungtynėse Utenoje „Juventus“ po pratęsimo 90:85 (19:20, 27:20, 24:23, 8:15, 12:7) palaužė Sasario „Dinamo“ ekipą ir iškovojo antrąją pergalę.

Utenos klubui rungtynės prasidėjo itin apmaudžiai. Starto penkete mačą pradėjęs Laurynas Samėnas sužaidus kiek daugiau nei minutę patyrė traumą ir aikštėje nebepasirodė. Krepšininkas tik neseniai buvo grįžęs į rikiuotę.

Klubo prezidento Žydrūno Urbono vadovaujamas „Juventus“ klubas po pirmosios rungtynių pusės pirmavo 46:40.

Trečiajame kėlinyje „Juventus“ buvo padidinęs pranašumą iki 10 taškų, tačiau „Dinamo“ prieš lemiamą kėlinį atsiliko 63:70.

Ketvirtajame kėlinyje sužaidus tris minutes „Dinamo“ persvėrė rezultatą 72:70. Likus žaisti tris minutes, rezultatas buvo lygus 75:75. Rungtynių pabaigoje teisėjai nesportines pražangas skyrė susikibusiems L.Dendy ir S.Bamforthui. Po šio epizodo L.Dendy pataikė neįtikėtiną tritaškį ir išlygino rezultatą 78:78. Komandos turėjo žaisti pratęsimą.

Pratęsime Utenos klubui pergalę užtikrino net 9 taškus pelnęs Anthony Irelandas.

Antrąją pergalę iškovojęs „Juventus“ klubas A grupėje pakilo į šeštąją vietą. Sasario ekipa su viena pergale tapo grupės autsaidere.

Sasario klubas prieš keletą dienų savo šalies čempionate net 90:69 į miltus sumalė Manto Kalniečio ir Artūro Gudaičio atstovaujamą bei Eurolygoje rungtyniaujančią Milano „Emporio Armani“ komandą.

Po nesėkmingo starto LKL Utenos komanda iškovojo dvi pergales iš eilės.

„Juventus“: L.Dendy 22, A.Irelandas 20, D.Bičkauskis 11, K.Guščikas 10.

„Dinamo“: S.Bamforthas 22, A.Polonara 14, W.Hatcheris 12, D.Planiničius 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių