FIBA kirtis: Lietuva šalinama iš Europos krepšinio čempionato

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) kare su Eurolyga imasi drastiškų priemonių – Lietuvos ir dar trylikos šalių rinktinės yra šalinamos iš 2017 metų Europos čempionato.

Tai FIBA paskelbė specialiuose laiškuose, kurie, „BasketNews.lt“ žiniomis, pasiekė Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Turkijos, Izraelio, Graikijos, Ispanijos, Slovėnijos, Juodkalnijos, Makedonijos, Serbijos, Kroatijos bei Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio federacijas.

Vieno iš federacijas pasiekusio laiško kopiją gavo tinklalapis „BasketNews.lt“.

Laiške primenama, kad FIBA kovo 24-ąją įspėjo nacionalines federacijos, jog jeigu jų klubai sutiks dalyvauti Eurolygos rengiamose varžybose, tų šalių nacionalinės rinktinės iš karto praras galimybę dalyvauti FIBA Europos organizuojamose varžybose.

„Atsižvelgiant į tai (kad klubai sutiko žaisti Eurolygos turnyruose – BasketNews.lt), jūsų krepšinio federacija jau neteko teisės dalyvauti FIBA Europos organizuojamose vyrų varžybose, tokiose, kaip Eurobasket 2017“, – skelbiama federacijoms išsiųstuose laiškuose.

„Jeigu federacija turi įrodymų, kad pateikta informacija (apie klubų dalyvavimą Eurolygos rengiamose varžybose – BasketNews.lt) yra neteisinga, ji turi pranešti apie tai iki balandžio 20 dienos“, – tęsiama laiške.

FIBA ilgalaikius klubų įsipareigojimus Eurolygai vadina sindikatiniais susitarimais, dėl kurių Europos krepšinyje yra naikinamas sportinis principas. Vadovaujantis tokiu argumentu, Eurolyga prieš kurį laiką buvo apskųsta Europos Komisijai.

Iš Lietuvos klubų Vilniaus „Lietuvos rytas“ paskelbė priėmęs Eurolygos kvietimą žaisti Europos taurės turnyre. Vilniečiai turėjo susitarti dėl trejų metų licencijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mėmelis mėnulis

Mėmelis mėnulis portretas
Mėnulio miestas Klaipėda, Saulės miestas Šiauliai. Atstatysim kryžiuočių sugriautą šventyklą, Ir sugrįš į Tėvynę Lietuvos vaikai

nepanikuokit

nepanikuokit portretas
čia jums galvoje tie kirčiai,smūgiai,smaugimai ir tt.žiniasklaidos išdurniavimas,panikos kėlimas ir nesantaikos kurstymas.Tikras lryto šau.Viskas susitvarkys.

SAS

SAS portretas
Kai vyksta tokie dalykai, darosi neįdomus pats sportas, tame skaičiuje ir krepšinis. Nesvarbu koks lygis, bet stabilumas privalo būti visame kame. O čia kažkokie Marčiulionio eksperimentai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių