G. Krapikas: norėjosi, kad rungtynių baigtis būtų išspręsta per pratęsimą

  • Teksto dydis:

Po Eurolygos rungtynių tarp Kauno "Žalgirio" ir Madrido "Real", kurias 68:66 laimėjo Ispanijos ekipa, mintimis pasidalijo abiejų komandų strategai. 

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ treneris): „Sunkiausia buvo įeiti į rūbinę po rungtynių ir pasakyti, kad pralaimėjome rungtynes. Norėjosi, kad tokioje puikioje atmosferoje rungtynės būtų išspręstos per pratęsimą. Teisėjų darbo aš nekomentuosiu, tik pasakysiu, kad rungtynės turėjo pasibaigti per pratęsimą. Norėjome, kad paskutinėje atakoje Andersonas paimtų kamuolį į rankas ir atakuotų krepšį arba metimu iš karto, arba po driblingo. Tai buvo ataka planuota jam.

Kas nepavyko rungtynių pabaigoje? Gavome du greitus tritaškius, vieną po baudų metimų, nors tą jų derinį puikiai žinome. Krepšinyje greitai galima panaikinti 10 taškų. Paskutinėje atakoje galvojome, kad mes Andersonas arba Milaknis. Ruošėmės tam, žinojome, kad jis bus agresyvus, gerai apsigynėme ir atkovojome kamuolį. Tokiose rungtynėse tai lyg monetos metimas. Tokiais rungtynių momentais tokie žaidėjai kaip Andersonas imasi iniciatyvos.“

Pablo Laso („Real“ treneris): „Pradėjome rungtynes susikoncetravę, pirmame kėlinyje žaidėme gerai, antrame kėlinyje, kai įgijome 12 taškų persvarą, jie sugebėjo pasivyti. Trečias kėlinys buvo lygiausias, o ketvirtajame, kai atrodė, kad jie gali laimėti, mes grįžome į rungtynes ir pataikėme svarbius metimus. Sunku laimėti, kai dvitaškius meti 43 proc., tritaškius – 30 proc., o baudas – 55 proc. taiklumu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių