„Žalgirio“ graikas: mačas bus lemiamas, nes laimėję žengs tolyn

Pergalė prieš Izmiro „Karsiyaka“ spalio pabaigoje įkvėpė didelių vilčių Kauno „Žalgirio“ ekipai. Vos prasidėjęs Eurolygos sezonas nusidažė optimistinėmis spalvomis. Iki atsakomojo mačo praėjo vos mėnuo ir kauniečiai apie savo perspektyvas jau kalba kur kas atsargiau, su nerimo gaidele.

Trečiajame Eurolygos ture Turkijoje žalgiriečiai 68:66 patiesė ambicingus šeimininkus ir šoktelėjo į C grupės lyderių gretas. Prieš atsakomąsias rungtynes trečiadienį Kauno arenoje Lietuvos čempionai turi gelbėti reputaciją. Keli skaudūs pralaimėjimai tarptautinėje arenoje, pirmadienį LKL gautas antausis 82:88 nuo Kėdainių „Nevėžio“ Kauno klubą verčia pasitempti. Kuo greičiau, tuo geriau.

Ypač aštrus Damoklo kardas pakibo virš trenerio Gintaro Krapiko, nepabijojusio prisiimti atsakomybės už ekipos rezultatus. Antradienį surengtoje treniruotėje prieš akistatą su turkais jis patvirtino jaučiąs kaltę dėl susidariusios situacijos.

„Turime prastą laikotarpį, kuris atėjo netinkamiausiu metu. Laukia turbūt svarbiausios reguliariojo sezono rungtynės. Nėra to laiko kažkur kažką labai daug padaryti. Bet esu tikras, kad vyrai irgi tą supranta: kad nežaidžiame gerai ir kad trečiadienio rungtynės gali daug ką pakeisti. Manau, kad jie ras savyje jėgų kautis kaip reikiant“, - sakė G.Krapikas.

„Tai bus svarbios rungtynės abiem komandoms, kadangi kažkuri laimėjusi žengs žingsnį „Top 16“ etapo link. Džiaugiamės, kad žaisime savo žiūrovų akivaizdoje. Pastarųjų kelių rungtynių kartėlį privalome nustumti į šalį ir trečiadienį laimėti kaip komanda, – dėstė „Žalgirio“ puolėjas iš Graikijos Ianis Vougiuokas. - Labai sunku kažką pakeisti per vieną dieną. Turime atsigauti, išvalyti savo galvas nuo to, kas atsitiko anksčiau, trečiadienio rungtynėse išeiti su dar didesne energija ir laimėti bent vienu tašku“.

– Treneri, kodėl tas prastas periodas jūsų komandai atėjo?

– Nelabai noriu gilintis. Tiesiog daug žaidėjų buvo įvairiose rinktinėse ir nuo vasaros visos jų rungtynės buvo svarbios. Vis svarbios ir svarbios. Kažkada žmogus pradeda atbukti. Galva taip nebedirba, kaip norėtų kojos. Tą periodą reikia garbingai išgyventi.

– Ar dėl tų prastų rezultatų matote ir savo kaltės?

– Kaltas visada treneris. Kad ir kas atsitiktų, kai komanda pralaimi, kaltas treneris.

– „Žalgiris“ yra prasčiausiai puolanti Eurolygos komanda. Ar tai yra problema, ar prioritetai sudėti kitur?

– Norėtųsi geresnio puolimo. Tačiau galbūt nesame ta komanda, kuri žaidžia uraganiškai. Atliekame mažiau metimų. O kai ateina laikas, kai tų gerų progų neišnaudojame, nepataikome, tada ir turime tokį nerezultatyvų puolimą.

– Ar turkų žaidimas labai pasikeitė lyginant su pirmosiomis rungtynėmis?

– Turkai pastarajame ture turėjo galimybę namuose įveikti „Panathinaikos“ ir būti dar arčiau „Top 16”, bet pabaigoje pralaimėjo. Neabejoju, kad tuo paskutiniu šansu jie tikrai pabandys pasinaudoti Kaune. Priklausys nuo mūsų, ar mes tai leisime.

– Ar matysime didesnių jūsų žaidimo pokyčių?

– Pokyčiai tokie, kad reikia atlikti nors tą, ką numatome. To visiškai užteks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam apakes

tam apakes portretas
geriau jau tu pasižiūrėk ir paanalizuok savo darbus, o trenerio darbą palik jam ir komandai. Nereikia apsimesti, kad tik tau rūpi Žalgiris, jis rūpi, pirmiausiai, treneriams ir visam personalui, bet ne visi privalo verkti, rypauti, nes pakanka tik vieno žodelio ir jau visi "ekspertai" sukelia save ant kojų. Komanda puikiai supranta, kas jos laukia, kokias klaidas ji daro ir nereikia kišti savo trigrašio. būna duobių, būna pakilimų, būna visko. Palinkėkime komandai gero ir pergalingo žaidimo. Sėkmės!

apakes

apakes portretas
kalusimas: kodel komanda ikrito i duobe? atsakimas : nelabai noriu gilintis. ne nu blin nebesuprantu nieko. tai kas, po velniu, turi i tai gilintis??? gal gribauskaite??? maxsimos pardaveja kokia??? KRAPIKAI TU ISIZNYBK SAU I KIAUŠA KAIRI, pasitikrink ar nemiegi. saldus sapnai pas tave....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių