G. Masiulis: apie „Neptūno“ stiprybes bei norą pasiekti finalą

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubui priklausantis perspektyvus puolėjas Gytis Masiulis džiaugiasi vasarą priimtu sprendimu keltis į uostamiestį.

Klaipėdos „Neptūnas“ skina pergales Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse, o geriausiu jaunuoju (iki 20 metų) Lietuvos krepšininku išrinktas 207 cm ūgio puolėjas tapo svarbia Kazio Maksvyčio vadovaujamos ekipos dalimi.

„Džiaugiuosi gavęs šansą, - tinklalapiui lkl.lt sakė G. Masiulis. - Esu patenkintas savo pasirinkimu ir dėl jo visai nesigailiu. Pirmasis sezono trečdalis komandai tikrai yra geras, tad turime tai tęsti ir toliau“.

G. Masiulio didžiausias troškimas renkantis komandą buvo žaidybinis laikas bei rungtyniavimas stiprioje komandoje, o būtent tai jis rado Klaipėdoje.

Puolėjas aikštelėje praleidžia po 20 minučių, pelno po 9,1 taško, atkovoja po 5,7 kamuolio bei renka po 11,8 naudingumo balo. Pagal pelnomus taškus bei efektyvumo balus jis užima ketvirtąją vietą pajūrio ekipoje.

„Neptūnas“ per pirmąjį sezono trečdalį demonstravo įspūdingą žaidimą bei kiek pritildė skeptikus, nurašiusius ekipą prieš sezoną pradžią - per 15 susitikimų klaipėdiečiai iškovojo 13 pergalių bei tvirtai stovi antroje čempionato vietoje.

„Mūsų stiprybė galbūt yra ta, kad neturime aiškiai išreikšto lyderio, o kiekviename mače sužaidžia vis kitas žmogus, - Klaipėdos komandos sėkmės receptą įvardino G. Masiulis. - Reikėtų pabrėžti Jerai Grantą, kuris demonstruoja puikią formą ir daug ką mums prideda siekiant pergalės“.

Po metų pertraukos į uostamiestį sugrįžęs 29-erių metų J. Grantas demonstruoja geriausią formą karjeroje. Amerikietis yra naudingiausias žaidėjas tiek LKL čempionate (vid. 18,4 naud. bal.), tiek Čempionų lygoje (vid. 23,3 naud. bal.).

Ar praėjusį sezoną Italijos antroje lygoje bei Venesuelos pirmenybėse rungtyniavęs J. Grantas galėtų varžytis ir elitinėje Senojo žemyno lygoje, kurioje vilkėdamas Žalgirio“ marškinėlius pernai rungtyniavo ir G. Masiulis?

„Jei jis išlaikytų tokią formą, tai galėtų žaisti Eurolygoje, kodėl gi ne? - sakė 20-metis „Neptūno“ žaidėjas. - Šiuo metu Jerai yra puikios formos, o žaidimas su juo man duoda labai daug naudos. Jis gerai mato aikštę, stebėdamas jo žaidimą aš stengiuosi išmokti naujų dalykų“.

Viena kertinių „Neptūno“ mechanizmo dalių tapo ir antrąją jaunystę išgyvenantis veteranas Tomas Delininkaitis. 36-erių metų gynėjas yra penktas rezultatyviausias (vid. 16,8 tšk.) bei 12-as naudingiausias Čempionų lygos žaidėjas.

LKL čempionate snaiperis per 17 minučių pelno po 10,9 taško (46,9 proc. tritaškių) bei renka po 10,1 naudingumo balo.

Labiausiai patyrusio „Neptūno“ žaidėjo balsas garsiai girdimas ir komandos rūbinėje.

„T. Delninkaitis yra vienas svarbiausių komandos žaidėjų aikštelėje ir rūbinėje. Šiemet jis žaidžia labai gerai ir duoda daug naudingų patarimų jaunimui“, - veterano naudą ekipai įvardino G. Masiulis.

Nors sezonu Klaipėdoje besidžiaugiantis jaunasis „Neptūno“ puolėjas pažymi norą gerintis savo spragas - gynybą bei fizinį sutvirtėjimą, tačiau G. Masiulio talentas neprasprūdo pro akis ir nacionalinės rinktinės treneriui Dainiui Adomaičiui.

Uoliai dirbantis ir vis ryškesniu žaidėju Lietuvos krepšinio padangėje tampantis atletas prieš mėnesį debiutavo pagrindinėje šalies komandoje. Pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Kroatijos krepšininkais jis žaidė 6 minutes bei pelnė 2 taškus, tačiau ne ši statistika krepšininkui yra svarbiausia.

„Tai labai didelis įvertinimas, džiaugiuosi, kad gavau šansą. Stengiausi juo pasinaudoti ir nenuvilti tų, kurie manimi tikėjo. Turėjau galimybę žaisti ir sportuoti su žmonėmis, kuriuos anksčiau stebėdavau per televizorių. Labai smagu buvo pamatyti kaip jie dirba bei pajusti tą rinktinės atmosferą“, - džiaugėsi G. Masiulis.

„Neptūno“ demonstruojamais rezultatais LKL čempionate besidžiaugęs krepšininkas tikisi geresnio žaidimo ir Čempionų lygoje, kurioje klaipėdiečiai D grupėje dalijasi 4-7 vietas. Keturias pergales per devynis susitikimus tarptautiniame turnyre iškovoję K. Maksvyčio auklėtiniai bent keletą mačų pralaimėjo paskutinėmis akimirkos.

„Kai kuriose rungtynėse nudegėme dėl patirties trūkumo, kažkur mums tiesiog nepasisekė. Buvo susitikimų, kuomet varžovai lemiamu metu pataikydavo sunkius metimus, o mes nerealizuodavome gerų metimų. Vis dėlto turime šansą pasiekti kitą etapą, tad bandysime juo pasinaudoti“, - teigė krepšininkas.

G. Masiulis nėra linkęs spėlioti kol kas sunkiai sustabdomo „Neptūno“ galimybių, tačiau jis viliasi iškovoti LKL medalį.

„Potencialas mūsų didelis, tačiau kažką prognozuoti yra beprasmiška. Blogesnė atkarpa ir viskas gali baigtis. Turime tęsti darbą, tačiau, žinoma, mes norime pasiekti finalą“, - sakė Klaipėdos komandos puolėjas.

Sėkmingą žygį čempionate klaipėdiečiai mėgins pratęsti jau artėjantį sekmadienį Utenoje, kuomet 17.20 val. susikaus su vietos „Juventus“ krepšininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių