G. Petronytė apie karjeros pabaigą: dabar atėjo palengvėjimas

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio padangėje – netikėta žinia iš Turkijos. Geriausia Lietuvos krepšininkė Gintarė Petronytė paskelbė apie karjeros pabaigą. Šį sezoną krepšinio aikštelėje spindėjusi aukštaūgė sako, kad ši mintis brendo ilgai, ir sustoti geriau pačiai, nei kad tą padarytų traumos.

G. Petronytė prieš mėnesį atsiėmė geriausios 2023-iųjų metų Lietuvos krepšininkės apdovanojimą.

Prieš dvi dienas ji paminėjo 35-ąjį gimtadienį, o trečiadienį baigė sezoną Turkijoje.

Ketvirtadienį ji dar bandė susitaikstyti, kad vakarykštės rungtynės buvo paskutinės jos karjeroje.

„Man tikrai labai keista, nors pati pilnai nesuprantu, kas nutiko. Bet šito žingsnio laukiau ir dabar atėjo palengvėjimas. Džiaugiuosi, norėčiau, kad ir kiti pasidžiaugtų su manimi“, – kalbėjo G. Petronytė.

G. Petronytė – viena geriausiu visų laikų Lietuvos krepšininkių.

Ji dukart laimėjo Europos taurę. Čia spindėjo dar šį sezoną. Turkijos komandai rinko po beveik penkiolika taškų ir dešimt atkovotų kamuolių.

„Visada sakiau, kad nenoriu savęs iki galo damušti, dar norėjau išeiti sveika, gyva ir pačiai, kad būtų gera, kad žinočiau, kad išeinu iškelta galva“, – teigė krepšininkė.

G. Petronytė – antra rezultatyviausia visų laikų Lietuvos rinktinės žaidėja, nusileidžianti tik Jurgitai Štreimikytei-Virbickienei.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

Atstovauti šaliai visuomet buvo šios sportininkės prioritetas.

„Man svarbiausias karjeros pasiekimas – garbė, kad galėjau vilkėti Lietuvos marškinėlius. Man tai svarbiausia, didžiausia garbė. Niekas kitas neprilygs. Svajonės buvo iškovoti skambesnių pergalių, galbūt olimpiadoje, bet nepavyko. Bet to jausmo, kad šitiek metų atstovavau šalį, man niekas neatstos“, – pasakojo G. Petronytė.

Nuo 2006 metų G. Petronytė nė karto neatsisakė atstovauti Lietuvos rinktinei, ir nesupranta krepšininkų, kurie atmeta kvietimus.

„Mano asmenine nuomone, atstovauti šaliai – didžiulė garbė. Sunku, kaip man tai reiškia tiek daug, sunku įsijausti į kitą žmogų, kaip neturėdami rimtų priežasčių atsisako ir jie to nestato į prioritetų viršūnę. Man labai keista“, – stebėjosi krepšininkė.

G. Petronytė penktadienį grįš į gimtinę ir mėgausis ilgai lauktu poilsiu.

O po kurio laiko krepšininkė savo patirtimi ir vertybėmis norėtų dalintis Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
Gaila,kad taip greitai bėga laikas.Gintarė,tu šaunuolė.Laimės linkiu tau naujame gyvenimo etape.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių